Η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα τα τιμώμενα πρόσωπα είναι οι κ. Νικ. Λιβανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, Ανδρέας Μαυρομάτης ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Mavrommatis στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Ερίνκογλου ιδιοκτήτης του εστιατορίου Notos στις Βρυξέλλες, Γιάννης Φιλιππίδης ιδιοκτήτης του Yolenis στο Rhode Island των ΗΠΑ καθώς και οι Μαρία και Ντίνα Νικολάου, ιδιοκτήτριες του εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι, που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για να παραλάβουν το βραβείο τους. Στην εκδήλωση, που τιτλοφορείται «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών» θα πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό.


Ο Γιώργος Καλομπάρης, σεφ με έντονη δραστηριότητα στην Αυστραλία, θα δώσει το στίγμα των ελληνικών τροφίμων και ποτών στη μακρινή ήπειρο

Το «παρών» θα δώσουν και νέοι Έλληνες σεφ που εργάζονται και διακρίνονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα δικά τους αγαπημένα ελληνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι σεφ: Ασημάκης Χανιώτης, Executive Chef του Pied a Terre στο Λονδίνο, Θάνος Φέσκος, Assistant Head Chef του Geranium (3 αστέρια Michelin) στην Κοπεγχάγη, Νικόλας Τσικνάκος, σεφ του Arion στις Βρυξέλλες, Μιχάλης Παπαφίλης, σεφ του Epicure (3 αστέρια Michelin) στο Παρίσι και Γιάννης Κιόρογλου, Executive Chef του La Guérite Restaurant στις Κάννες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η συνέντευξη με το Γιώργο Καλομπάρη, σεφ με έντονη δραστηριότητα στην Αυστραλία, ο οποίος θα δώσει το στίγμα των ελληνικών τροφίμων και ποτών στη μακρινή ήπειρο.


Οι σεφ Ντίνα Νικολάου (πάνω) και Νταϊάνα Κόχυλα (κάτω)

Στη σκηνή θα ανέβουν και δύο κυρίες που τιμούν την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, οι γνωστές σεφ Νταϊάνα Κόχυλα και Ντίνα Νικολάου, για να μιλήσουν για το δικό τους αγώνα στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η διευθύντρια του περιοδικού Olive, δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας κα. Νανά Δαρειώτη.

info
Metropolitan Expo, 12:00 έως 14:30, στο Workshops & Seminars Stage του Hall 2