Η καθιερωμένη οινική εκδήλωση φέτος φιλοξενεί και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα sommelier.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την 1η Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grande Bretagne. Ωστόσο οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα δεκαήμερο πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα με κρασί και φαγητό από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Το οινο-γαστρονομικό δεκαήμερο που είναι αφιερωμένο, φυσικά, στους παραγωγούς της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδας” γίνεται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και περιλαμβάνει βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses. Παράλληλα, επιλεγμένα εστιατόρια, bars, cafe και wine bars προβάλλουν με το δικό τους τρόπο τα οινικά διαμάντια των βορείων μέσα από θεματικές βραδιές και μενού σχεδιασμένα αποκλειστικά προς τιμήν των ΒορΟινών.

1834_geus

Όσο για την κύρια εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου; Η συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών, αλλά και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούν στους αμπελώνες τους οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας δημιουργώντας λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, απλά μας εντυπωσιάζει. Δεν λείπουν βέβαια οι αφρώδεις και οι γλυκοί οίνοι, καθώς και τα αποστάγματα.

Στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων βρίσκεται η ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα sommelier για το 2015, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, το 2017, στην Αυστρία. Μάλιστα, η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων γίνεται παρουσία κοινού, με τους καλύτερους να αναμετρώνται σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε εστιατόριο.

info
Τα ΒορΟινά, 1η Φεβρουαρίου, ξενοδοχείο Grande Bretagne, Βασ. Γεωργίου Α’, Σύνταγμα. Διάρκεια: 11:00 – 17:00 για επαγγελματίες, είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα & 17:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος 5 ευρώ.

Δεκαήμερο εκδηλώσεων, 23 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα και οι επιλεγμένοι χώροι στο site των ΒορΟινών: www.voroina.gr

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr