To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 του χρόνια, σε μια επετειακή στο Zonars, όπου παρευρέθηκαν οι υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλοι από το χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφοι και food bloggers.

Από αριστερά: κ. Βασίλης Αποστολόπουλος Όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟΥ, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Η εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Γκαγκάκη, ενώ την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας σήμανε ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts. «10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, σημείωσε ότι «το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλέπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός».

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα. Μάλιστα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα πιάτα που συνοδεύουν το φετινό Sympossio, που επιμελήθηκαν οι σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts και τα οποία έχουν ως βάση τους το ελαιόλαδο, ενώ το cocktail της βραδιάς «Sappho’s Elixir» είχε επίσης ως βάση του το λάδι και το κρασί και έφερε την υπογραφή της Μυρσίνης Σπανέλη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr