Το Σάββατο, 17 Μαρτίου, ο σεφ του «Première», Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του εστιατορίου, συμπράττουν για πρώτη φορά και για μία βραδιά με τον Παύλο Κυριάκη, σεφ του «Lycabettus», του πολυβραβευμένου «Andronis Luxury Suites στη Σαντορίνη».

nourloglou
Ο σεφ του εστιατορίου «Première» του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, Μιχάλης Νουρλόγλου

Στο μενού του δείπνου που συνυπογράφουν οι δύο σεφ, η μαγειρική τους φιλοσοφία αποτυπώνεται σε προτάσεις που συνοδεύονται από εκλεκτές οινικές επιλογές του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα. Το δείπνο αναμένεται να έχει ξεχωριστό γευστικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι και τα «4 χέρια» που θα ηγούνται της κουζίνας την εν λόγω βραδιά έχουν χαρακτηριστική -και άκρως δημιουργική θα συμπληρώσουμε- γαστρονομική γραφή.

kyriakis
Ο προσκεκλημένος, Παύλος Κυριάκης, σεφ του «Lycabettus», του πολυβραβευμένου «Andronis Luxury Suites στη Σαντορίνη».

Το μενού της βραδιάς αναλυτικά

*Βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι
Άδολη Γης ροζέ Π.Γ.Ε. Αχαΐας Αμπελώνες Αντωνοπούλου
Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

*Φουά γκρα ζεστό και κρύο με κάσιους και άγριες φράουλες
Μαυροδάφνη Πατρών Π.Ο.Π. Πάτρας Οινοποιείο Παρπαρούση
Ποικιλία: Μαυροδάφνη

*Λαυράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί
Riesling Patergarden A.C. Alsace Domaine Paul Blanck & Fils
Ποικιλία: Riesling

*Φιλέτο Μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο/τζίντζερ
Αυλοτόπι Π.Γ.Ε. Τεγέας Κτήμα Τσέλεπου
Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

*Μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα

*«Coffee break» με κρεμ μπρουλέ κάρδαμο και σορμπέ καφίρ λάιμ
Methexis Cigar Απόσταγμα Παλαιωμένο σταφυλής
Ποικιλία: Sauvignon Blanc

Γλυκίσματα

info
Athenaeum Intercontinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93. Τηλ. 210 920 6777

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr