Με καπαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ και άλλα πολλά στις αποσκευές του, ταξιδεύει από τη Σαντορίνη ο σεφ Κώστας Αγγελόπουλος για να μαγειρέψει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου με την Κυριακή Φωτοπούλου στο By the Glass. Μάλιστα, το μενού γευσιγνωσίας συμπληρώνεται και από ελληνικά κρασιά, παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο Χαρίδημος Χατζηδάκης.

Αναλυτικά το μενού περιλαμβάνει:
* Amuse Bouche (Κυριακή Φωτοπούλου) – Φάβα, ντοματοκεφτές, πελτές Σαντορίνης, ασκορδουλάκοι.

* Λαχανοντολμάς (Κυριακή Φωτοπούλου) – Γαρίδα, σπαράγγια, μάραθος / Κρασί: Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%

* Τόνος (Κώστας Αγγελόπουλος) – Κάπαρη, ντομάτα fondue, περγαμόντο, μαντιλίδες / Κρασί: Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%

* Ταρτάρ Μόσχου (Κώστας Αγγελόπουλος) – Μελιτζάνα, πατάτα, γιαούρτι πρόβειο / Κρασί: Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%

* Ριζότο Ορτύκι (Κυριακή Φωτοπούλου) – Φιστίκι, πανακότα κρεμμύδι, αβγό ορτυκιού / Κρασί: Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%

* Αρνί (Κώστας Αγγελόπουλος) – Πατάτα confit, υφές κρεμμύδι, μανιτάρι, σάλτσα Μαυροτράγανο / Κρασί: Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%

* Ελληνικός καφές (Κώστας Αγγελόπουλος) – Μους σοκολάτας, μπισκότο, κρέμα αμύγδαλο, λουκούμι, κάρδαμο / Κρασί: Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.

*Mignardises


info
Γ. Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3232560. Ώρα έναρξης: 19:00.
Κόστος μενού χωρίς επιλογή κρασιού: 50€ / άτομο – Με τη δική τους επιλογή κρασιών: 120€ / άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr