Με τη συμμετοχή όλων των οινοποιών, έρχεται ένα μοναδικό τριήμερο αφιερωμένο στην κουλτούρα του Ξινόμαυρου.

Από τις 12 έως 14 Δεκεμβρίου, η Πόλη του Οίνου ξεκλειδώνει τα μυστικά της. Για τρεις ημέρες, οι επισκέπτες της Νάουσας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Ξινόμαυρο με τη συμμετοχή – για πρώτη φορά- του συνόλου των οινοπαραγωγών της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας «Νάουσα Οίνος / Naoussa Wine» με τη συνεργασία μελών του Συλλόγου Εστίασης Νάουσας.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ, κληρονομιά της βιομηχανικής δραστηριότητας της πόλης, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, η πλούσια θεματολογία του οποίου θα παρουσιάσει το Ξινόμαυρο μέσα από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του:

* Τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη μοντέρνα Νάουσα
Ημερίδα με συντονιστή τον Γιάννη Καρακάση AIWS, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόκτηση του τίτλου του Master of Wine κάνοντας την ερευνητική εργασία του με θέμα τη Νάουσα, και τη συμμετοχή των Στέφανου Κουνδουρά, Επίκουρου Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ, Ελευθερίας Τσιτσιπά, Οινολόγου της Thymiopoulos Vineyards, και Λίλυ Δημητρίου, Διευθύντριας Επικοινωνίας της οινοποιίας Tsantali.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 11:00 – 13:30.

* Το συνδυασμό του Ξινόμαυρου με τις γεύσεις
Wine-N-Food pairing με τον δημοσιογράφο και πρώτο Έλληνα Wine Blogger Θόδωρο Λέλεκα και τον Σεφ και ιδιοκτήτη του wine-bar restaurant 12 Γράδα, Γιάννη Σαμούκα.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 19:00 – 20:00.

* Την εξερεύνηση του terroir της Νάουσας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια
The locked Xinomavro manifesto με την Κική Παναγιώτου (Τμήμα Επικοινωνίας της οινοποιίας Tsantali) και τους Wine Geeks, Δημήτρη Μότσο και Δημήτρη Βακουφάρη.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, 17:00 – 18:00.

* Την ανακάλυψη του κόσμου του κρασιού με ειδικές δράσεις για τα παιδιά

* Τη σύνδεση της αμπελοκαλλιέργειας με την τέχνη και τον πολιτισμό και

* Γευστικές δοκιμές Ξινόμαυρου από το σύνολο των οινοπαραγωγών συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων από τοπικούς παραγωγούς.

NaoussaWineCity.WEB_BANNER2 (1)

Παράλληλα η ατζέντα θα περιλαμβάνει μια ξενάγηση στο μαγικό κόσμο των μανιταριών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργο Κωνσταντινίδη, αλλά και των χειροποίητων ελληνικών πούρων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, η πόλη της Νάουσας θα φιλοξενεί παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ξινόμαυρο:
* Ανοικτές πόρτες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές από τα οινοποιεία
* Προνομιακές εκπτώσεις στα εστιατόρια και στα καφέ –μπαρ της πόλης

Η Φιλαρμονική, ο Ιππικός Όμιλος, ο Σύλλογος Φίλων του Καρναβαλιού Νάουσας και η χορωδία της Νάουσας θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε μια γιορτή που χτυπά στο ρυθμό του Ξινόμαυρου. Ο Όμιλος «Γενίτσαροι & Μπούλες» και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Φορεσιών & Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Κονάκι» θα είναι επισκέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

info
Νάουσα, η Πόλη του Οίνου 2014, 12‐14 Δεκεμβρίου 2014, Πολυχώρος Πολιτισμού Βετλάνς. Είσοδος: 5€ με δώρο το ποτήρι (ισχύει για το τριήμερο).

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr