Εν συνεχεία των συνεργασιών του εστιατορίου του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» με βραβευμένους Έλληνες σεφ, ο Μιχάλης Νουρλόγλου φιλοξενεί στην κουζίνα του τον σεφ του ξενοδοχείου «Kensho της Μυκόνου Γιώργο Στυλιανουδάκη».

chef-george-stylianoudakis
Ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης

nourloglou
Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου

Εμπεριέχοντας σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης συνδυάζει στα πιάτα του το δυνατό τρίπτυχο γαστρονομία, τεχνική και απλότητα. Λάτρης των γαστρονομικών ανατροπών και της παραδοσιακής κουζίνας, διατηρεί με μοναδική ευχέρεια τις αυθεντικές γεύσεις ενώ τα πιάτα του είναι ζωντανό σεμινάριο τεχνικής, μοντερνισμού αλλά προπαντός, γευστικής ακεραιότητας. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει θητεία σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως Quique Dacosta Restaurant, Noma, Alain Ducasse au Plaza Athenee καθώς και ξενοδοχεία 5* ενώ στους πιο πρόσφατους γαστρονομικούς σταθμούς του (ξενοδοχείο Πεντελικόν-Αθήνα, εστιατόριο Avli-Κρήτη, Kenshō Boutique Hotel & Suites-Μύκονος) η κατασταλαγμένη γαστρονομική του οπτική απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του είναι η περσινή βράβευση του «Kenshō Boutique Hotel & Suites» ως «Global Winner» στην κατηγορία «Best Food Styling / Presentation», των βραβείων World Luxury Restaurant 2017.

Το μενού γευσιγνωσίας

Καλωσόρισμα

Φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα
Dry Riesling, Markus Molitor
Ποικιλία: Riesling

Καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί
και λαχανικά εποχής
Ρητινίτης Nobilis, Γαία Οινοποιητική
Ποικιλία: Ροδίτης

Καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte
Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική
Ποικιλία: Ασύρτικο

Σφυρίδα με γαλάκτωμα άγριων χόρτων, χλωροφύλλη θάλασσας, κάππαρη και λεμόνι
Cordillera, Miguel Torres
Ποικιλία: Chardonnay, Viognier

Γάστριν, ο αρχαίος κρητικός μπακλαβάς
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Ο Κύλινδρος, με σοκολάτα Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Σοκολατάκια

info
€85 / άτομο

Δείτε επίσης
Νουρλόγλου-Στεφάτος μαγειρεύουν στο Première

Μιχάλης Νουρλόγλου-Παύλος Κυριάκης μαγειρεύουν στο «Première»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr