Το λόπι είναι η ροδίτικη ποικιλία ξερού φασολιού. Καλλιεργείται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, στον κάμπο της Κατταβιάς.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει μια γνωριμία με το προϊόν στη Ρόδο. Παράλληλα, το Σάββατο, 17/10, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο “Πιστοποίηση του λοπίου σε προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης – Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”. Θα ακολουθήσει γλέντι με εδέσματα από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Κατταβιάς και της Λέσχης Αρχιμαγείρων συνοδεία ορχήστρας. Συντονίζει η γνωστή συγγραφέας – δημοσιογράφος γεύσης και οίνου Νίκη Μηταρέα.

Περισσότερα σύντομα…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr