Ζηλεύεις όσους μπορούν να ξεχωρίσουν ένα καλό κρασί με την όσφρηση και τη γεύση; Χάρη στα σεμινάρια της Evoin Evan μπορείς κι εσύ να μάθεις τα μυστικά τους.

Ο λόγος για τις γευσιγνωσίες οίνου, σε μορφή θεματικών σεμιναρίων, που τρέχουν τον Μάρτιο οι Evoin Evan Οινικοί Σύμβουλοι και τα οποία υπόσχονται να σε μυήσουν στις ποικιλίες, τις γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών. Τα αλληλένδετα και συνάμα αυτοτελή σεμινάρια διεξάγονται στο χώρο της στην παραλία Κανταρέ στην Κόρινθο.

Ήδη, την προηγούμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θεματικό σεμινάριο με τίτλο “Οπτική Εξέταση”, που περιλάμβανε οπτική εξέταση κρασιού ή αλλιώς το χρώμα, τις αποχρώσεις, τη διαύγεια, τα δάκρυα και το CO2, καθώς και λεξιλόγιο του χρώματος στα λευκά, τα ροζέ και τα ερυθρά κρασιά. Από μια οπτική εξέταση, δεν θα μπορούσε να λείπει το μάθημα για το πώς να αναγνωρίζεις τα ελαττώματα ενός κρασιού με το μάτι και τα είδη των θολωμάτων. Το πρώτο σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με γευσιγνωσία 4 κρασιών, συνοδεία κρύου πιάτου και, φυσικά, δεν έλειψε ο σχολιασμός των οίνων που δοκιμάστηκαν.

shutterstock_74957689

Ακολουθούν ακόμη 2 θεματικά σεμινάρια, τα οποία δεν πρέπει να χάσει κανένας πραγματικός λάτρης του κρασιού. Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, λοιπόν, σειρά έχει το σεμινάριο “Όσφρηση”. Στις 2 ώρες που διαρκεί, μαθαίνουμε τα πάντα για το μηχανισμό της όσφρησης και τα μυστικά για την οσφρητική εξέταση κρασιού (αρωματική ένταση, τύποι και κατηγορίες αρωμάτων), αλλά και για την αναγνώριση των οσφρητικών ελαττωμάτων. Και αυτό το σεμινάριο έχει νόστιμες εκπλήξεις, καθώς θα γίνει γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών τα οποία θα συνοδεύονται από το απαραίτητο κρύο πιάτο.

Ο κύκλος των θεματικών σεμιναρίων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τις “Γεύσεις”, το δίωρο σεμινάριο που μας μαθαίνει τις βασικές γεύσεις των κρασιών και πώς αυτές αλληλεπιδρούν, καθώς και τα βασικά συστατικά του κρασιού. Στο τρίτο και τελευταίο σεμινάριο της Evoin Evan μαθαίνουμε επίσης πώς γίνεται η γευστική εξέταση του κρασιού (σώμα, δομή, ισορροπία, επίγευση, διάρκεια) και τελειώνουμε με γευστική δοκιμή και σχολιασμό 4 κρασιών παρέα με κρύο πιάτο.

Κάθε σεμινάριο ξεκινάει στις 7 το απόγευμα και έχει διάρκεια 2 ώρες, ενώ το κόστος είναι 20 ευρώ για ένα άτομο (πλέον ΦΠΑ) και 30 ευρώ για 2 άτομα (πλέον ΦΠΑ).

info
Θεματικά Σεμινάρια Γευσιγνωσίας Οίνου Evoin Evan, Εφύρας 1Β, παραλία Κανταρέ, Κόρινθος. Πληροφορίες & Κρατήσεις θέσεων: Iωάννα Δαβλέρη, τηλ. 27410 23422 & 6977451531. Κόστος συμμετοχής: 1 άτομο 20 ευρώ πλέον ΦΠΑ / 2 άτομα 30 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
· Σεμινάριο “Όσφρηση”, Τετάρτη 11 Μαρτίου, έναρξη: 7:00 μ.μ.
· Σεμινάριο “Οι Γεύσεις”, Τετάρτη 18 Μαρτίου, έναρξη: 7:00 μ.μ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr