Ο νέος κύκλος των Gastronomy Wednesdays ξεκινά στο Island στις 10 Ιουνίου, με πρώτο καλεσμένο τον σεφ Θάνο Στασινό του Huracan”Restaurant.

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρα συνεχίζει και φέτος τον πετυχημένο θεσμό των Gastronomy Wednesdays, προσκαλώντας μερικούς από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες σεφ στην κουζίνα του να μαγειρέψουν ειδικά διαμορφωμένα μενού για μία και μόνο βραδιά. Πρώτος καλεσμένος για φέτος το καλοκαίρι είναι στις 10 Iουνίου ο σεφ του εστιατορίου Huracan Θάνος Στασινός.

Ο Θάνος Στασινός έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Περού, ενώ θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της κουζίνας Nikkei στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη κουζίνα μυήθηκε από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez. Συνεχίζοντας στο πολύ επιτυχημένο τέμπο της Nikkei κουζίνας, ο Θάνος Στασινός σερβίρει εδώ και μερικές ημέρες αντιπροσωπευτικά πιάτα της Iαπωνοπερουβιανής σχολής, στο νέο Huracan της Γλυφάδας. Τις δημιουργίες του Θάνου Στασινού θα συνοδεύει μουσικά ο Dj Γιάννης Μητσοκάπας.

Μενού

Πρώτα πιάτα
Ceviche λαβράκι / Πιπεριές amarillo / Καλαμπόκι choclo / Leche de Tigre
Craggy Range “Sauvignon Blanc ” Martinborough

Tartare τόνου / Κορεάτικο kimchi / Μανιτάρια king oyster / Πάστα yuzukoshō
Weingut Dönnhoff Riesling Trocken

Περουβιανές causas κοτόπουλο / Τρούφα / Κρητική γραβιέρα
Château De Saint Cosme Côtes du Rhône Les Deux Albion

Ιαπωνικές gyozas / Χοιρινό iberico / Ζωμός dashi / Σύγκλινο Μάνης
Κτήμα Καρανίκα Brut Rosé

Κυρίως Πιάτο
Στήθος πάπιας / Σάλτσα miso / Τρούφα
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir, Burgundy

Γλυκό
Namelaka γλυκάνισου
Κτήμα Παπαργυρίου Όψιμος Τρύγος

info

10/6/2020, 8:30μ.μ, 27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, Κρατήσεις: 210 96 53 563 – 564.

Δείτε επίσης

Ο σεφ Νίκος Θωμάς στις Gastronomy Wednesdays του Island

Gastronomy Wednesdays στο Island με τον σεφ Γιώργο Παπακώστα

Gastronomy Wednesdays: Ο Δημήτρης Δημητριάδης μαγειρεύει στο Island