Ο σεφ του παριζιάνικου Mumi, Άγγελος Βαγιώτης, παίρνει το τιμόνι του Barozzi για μία βραδιά και μία μοναδική εκδήλωση στις 8 Σεπτεμβρίου.

Έλληνας στην καταγωγή, πιστώνει το εύρος των γαστρονομικών του δημιουργιών στους μέντορές του καθώς και στα τοπικά προϊόντα και τη διαφορετικότητα παραδόσεων φαγητού στις χώρες που έζησε. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε για δημοφιλείς σεφ στα: Restaurant Gordon Ramsay (London), La Torre del Saracino (Napoli), Juni (NYC), Porte12 (Paris). Μετά την εργασία του υπό τον Raphael Francois (Hélène Darroze at The Connaught, Le Cirque) στο Launceston Place in London, ο Άγγελος επέστρεψε για να αναλάβει το εστιατόριο MUMI στη Rue Sauval στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2017. Το MUMI είναι ένα από τα πλέον εξαιρετικά εστιατόρια στην καρδιά του Παρισιού. Το εστιατόριο στηρίζει την αυθεντικότητα στη δημιουργία καθώς και τα γεωργικά προϊόντα που παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Ο σεφ θα υποστηριχθεί στην εκδήλωση από τον consultant chef του Barozzi, Γκίκα Ξενάκη, καθώς και από τον επικεφαλής σεφ Κωνσταντίνο Βότανο.

Το Μενού
Μπισκότο Γραβιέρας Νάξου, Κόκκινη Πιπεριά
Λικέρ Ψητής Τομάτας
Τηγανητή Μους Καλαμποκιού, Αγουρίδα
Κυκλαδίτικο Σκουμπρί Ταρτάρ, Φύκια Persillade, Πίκλες Μυδιών
BBQ Μανιτάρια Porcini, Μαγιά, Λάδι από Τσίλι
Κρεμμύδι Roscoff και Σαλσιφί, Ajo Blanco
Γαλατόψωμο με Καπνιστό Αλάτι
Αιγαιοπελαγίτικο Καλκάνι Turbot, Λουίζα, Noilly Pratt
Αρνί Νάξου
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με την ωμοπλάτη
Σούπα από Ψητά Κόκκαλα
Σάλτσα ΧΟ από Κολοκυθάκια
Παστός Κρόκος Αυγού σε Ζάχαρη Muscovado
Παγωμένη Μους Καρύδας, Καραμέλα Πεκάν
Ψητά Σύκα στα Κάρβουνα, Παγωτό Γιαουρτιού, Μέλι και Ελαιόλαδο
Μπισκότο από Κακάο
Μπουκιές Γιασεμί

info
Χώρα Νάξου, τηλ. 22850 27672, www.barozzinaxos.com. Τηλ. Για κρατήσεις: 22850 27672, 6981 788 532

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr