Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκίνησε μια νέα εποχή αυτό το καλοκαίρι δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία με το Gastronomy Wednesdays που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, φιλοξενώντας κάθε Τετάρτη ένα βραβευμένο Έλληνα chef.

Mετά τους: Νίκο Καραθάνο, Γκίκα Ξενάκη, Δήμο Μπαλόπουλο, Άνταμ Κοντoβά, Μιχάλη Νουρλόγλου, Δήμο Σαμουράκη, Γιώργο Παπακώστα, Δημήτρη Σκαρμούτσο, Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Παρίκο, ο πρώτος κύκλος των Gastronomy Wednesdays στο Island κλείνει με τον Νίκο Θωμά στις 31/7.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς, με πάνω από 13 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην μαγειρική, έχει δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2015, μαζί με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, ξεκίνησε μια καινούρια περιπέτεια για εκείνον με το άνοιγμα του Simul στο οποίο μοιράζεται και παρουσιάζει τις δημιουργίες του.

Menu

Καλωσόρισμα
Λαζάνι γαρίδας
Γαρίδα tartare, λαζάνι με μελάνι σουπιάς, μύδια τουρσί, ταραμάς

1ο πιάτο
Καλαμάρι
Καλαμάρι σχάρας, μαιντανόριζα, αρακάς, chorizo, γάλα καρύδας, κόλιανδρος
Peter Griebeler, Two Peaks Malborough, N. Ζηλανδία (Sauvignon blanc)

2ο πιάτο
Κανθαρέλες
Κανθαρέλες σχάρας, στάκα, καραμέλα σκόρδου, παστός κρόκος αυγού
Pra Otto Soave Classico D.O.C. Soave Classico (Garganega)

3ο πιάτο
Μοσχαρίσια ουρά
Κροκέτα από μοσχαρίσια ουρά, μπεσαμέλ, μελιτζάνα
Famille Perrin, “Les Crus” Réserve Rouge A.O.C. Côtes du Rhône
(Grenache, Mourvedre, Syrah)

Γλυκό
Φρουτοσαλάτα
Φρούτα του δάσους, νερό καρύδας

Φράουλα
Panna cotta φράουλας, παγωτό mascarpone, ζελέ βανίλια-lemongrass, amaretto
Sperone Moscato Spumante Rose,Veneto (Moscato)

info
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις: 210 96 53 563 – 564

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr