O Βασίλης Τσατσάκης, Executive Chef του εστιατορίου Άδολο στην Κηφισιά, υποδέχεται στην κουζίνα του τον ταλαντούχο Κερκυραίο σεφ Χάρη Νικολούζο στις 27 Νοεμβρίου για να μαγειρέψουν ένα ιδιαίτερο μενού.

Στο μενού γευσιγνωσίας 5 πιάτων, ο προσκεκλημένος σεφ θα αποδώσει την κουζίνα της γενέτειράς του με μοντέρνα ματιά. Για να πάρετε μια πρώτη γεύση, η κερκυραϊκή μπακαλιαρόπιτα σε ντάμπλινγκ με πατάτα, κρόκο αβγού και αβγοτάραχο είναι η αρχή που δίνει μια καλή ιδέα της μαγειρικής φιλοσοφίας του Χάρη Νικολούζου. Ακολουθεί το σκουμπρί σαβόρο με παλαιωμένο ξίδι, σταφίδες και δεντρολίβανο, τα χτένια με νερατζοσαλάτα, πορτοκάλι, κρεμμύδι τουρσί και καπνιστή πάπρικα και η σουπιά τσιγαρέλι με 14 χόρτα και μυρωδικά από την κερκυραϊκή γη. Για το κυρίως επιλέγετε ανάμεσα στο μπουρδέτο με καπνιστό χέλι, πατάτα και κόκκινη πικάντικη σάλτσα και τον κόκορα παστιτσάδα με νιόκι με νούμπουλο, σάλτσα παστιτσάδας και τσιπς κερκυραϊκής γραβιέρας. Για το τέλος ο σεφ θα ετοιμάσει κρέμα χαλβά με κερκυραϊκό τσουρέκι και δίπλες.

info
Ελαιών και Εχίνου, Κηφισιά, κόστος: €48/άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr