Εν συνεχεία των προσκλήσεων βραβευμένων σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το εστιατόριο Petra Restaurant του ομίλου Canaves Oia παραχωρεί στις 13 Σεπτεμβρίου την κουζίνα του στον Christian Nickel, executive chef ενός μαγικού ξενοδοχείου, του «Park Hotel Vitznau & Campus Hotel Hertenstein», στην όχθη της λίμνης Λουκέρνης στην Ελβετία.

Ο βραβευμένος σεφ παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μια αξιοζήλευτη πορεία. Πριν από το Hotel Vitznau & Campus Hotel Hertenstein όπου εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια, τον συναντάμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά στην Ζυρίχη και στο ονομαστό Sorell Hotel und Restaurant Rigiblick, όπου και βραβεύθηκε με αστέρι Michelin. Προηγήθηκαν στην καριέρα του το θρυλικό εστιατόριο Wirtschaft zum Wiesengrund αλλά και το Lei Mouscardins στο Σαιν Τροπέ, και τα δύο βραβευμένα με 2 αστέρια Michelin, όπου διαμόρφωσε τη γαστρονομική του ταυτότητα. Το μαγειρικό του προφίλ χαρακτηρίζεται από την απλότητα της σύνθεσης των υλικών και την εποχικότητα.

Το μενού της βραδιάς

Amuse – bouches
Melon / Sancho Pepper / Flamed Makerel / Edamame

Foie Gras
Mousse / Greek Jogurt / Apple / green Shiso

Scallops
Sashimi / Agrumes / Spring Onion

Tuna
Tatar / Dashi velouté / Creamy Egg yolk

Carabiniero
Tomato / Cilantro / Avocado

Gyoza
Veal / Truffle / Lapsang Souchong

Beef
Tenderloin / Bimi / Miso / Bone Marrow

Passion fruits
Cucumber / Cheesecake / Fleur de Sel

Petit Fours
Milk crisps / Little Buddas / Green Tea Madeleines

info
Petra Restaurant
Ξενοδοχείο Canaves Oia Suites – Οία Σαντορίνης, 8:30 μ.μ., Τιμή Menu degustation: 120€

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr