Το Canaves Oia Epitome, το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia, υποδέχεται την Κυριακή 30 Ιουνίου και για μία μόνο βραδιά, τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σεφ Konstantin Filippou.

Με πολυπολιτισμικό υπόβαθρο και μεσογειακές καταβολές, ο σεφ Konstantin Filippou διαγράφει μια αξιοσημείωτη πορεία με ορμητήριο το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη. Οι βασικές γαστρονομικές του επιρροές έχουν κατά βάση αυστριακές και μεσογειακές ρίζες και αυτές ήταν πάντα η αφετηρία του. Από το 2013 διατηρεί το εστιατόριο που φέρει το όνομά του και του οποίου η δυναμική φάνηκε στο πρώτο κιόλας επτάμηνο λειτουργίας του όταν βραβεύτηκε με τρεις Σκούφους από τον οδηγό Gault & Millau. Στον πρώτο χρόνο ακολούθησε η βράβευση από τη Michelin, που του απέδωσε το πρώτο του αστέρι. Στην ανάγκη του να δημιουργήσει κάτι με πιο «easy going» concept, τον Ιούνιο του 2015 έστησε το wine bistro «O Boufés», το οποίο ο Gault & Millau βραβεύει με δύο Σκούφους στο πρώτο τετράμηνο λειτουργίας του, ενώ τον Μάρτιο του 2016 η Michelin τον επιβραβεύει για την καλή σχέση ποιότητας – τιμής του απονέμοντάς του το βραβείο Bib Gourmand αλλά και τον τίτλο του Σεφ της Χρονιάς. Σήμερα η βαθμολογία του στον οδηγό Gault & Millau είναι το εντυπωσιακό 19/20 και 4 σκούφοι, ενώ πέρυσι απέσπασε και δεύτερο αστέρι Michelin.

Το μενού της βραδιάς

Cucumber. Plum. Mustard. Tuna (amuse)

Brandade. Amur carp. Caviar. (Signature dish)

Scallop. Hazelnut. Mushroom. Truffle. Marrow.

Unagi. Mangalitza. Mustard. Fennel.

Langostino. Veal tongue. Cochayuyo. Citrus.

Desert
Yogurt. Tarragon. Apricot.

info
30 Ιουνίου, Elements Restaurant by Canaves Oia Epitome, Ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome, Αμμούδι Οίας, Σαντορίνη, 8:30μ.μ. Τιμή Μενού: 130 Ευρώ. Wine Pairing (προαιρετικά): 50 Ευρώ
Κρατήσεις.: 22860 72499

Φωτογραφίες: Elements-Χρήστος Δράζος, Konstantin Filippou-Per-Anders-Jörgensen