Η Γιορτή Ρεβιθιού επιστρέφει ένα ακόμη καλοκαίρι στην Πάρο, στις 28 και 29 Ιουλίου, καλώντας τους επισκέπτες του νησιού να δοκιμάσουν την σπεσιαλιτέ που λατρεύουν οι Παριανοί.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου οι ξυλόφουρνοι ανάβουν, οι σκούνταβλοι (πήλινα τσουκάλια) επιστρατεύονται και οι κάτοικοι του χωριού Πρόδρομος στην Πάρο βάζουν όλη τους την τέχνη στη μαγειρική του ρεβιθιού, με στόχο να καταπλήξουν τους επισκέπτες με το πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει το ταπεινό αυτό όσπριο.

Τι δοκιμάζουμε και φέτος; Μα την καταπληκτική χυλωμένη ρεβιθάδα, που σιγοψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο μέσα σε σκούνταβλο στον ξυλόφουρνο, δίνοντας ένα φαγητό απλό αλλά με πραγματικά πλούσια γεύση!

Σημειώνεται ότι η «Γιορτή του Ρεβιθιού» διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκόπας ο Πάριος» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αρχιλόχου, το Δήμο Πάρου, την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

info
29-30 Ιουλίου, Γιορτή του Ρεβιθιού, Πρόδρομος Πάρου.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr