Τα πιο νόστιμα μαθήματα παρακολουθούν μικρά παιδιά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, που μυούνται στις συνταγές και στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας.

Ωτία, πιροσκί, πισία και βαρένικα με τυρί, είναι μερικά από τα νόστιμα φαγητά που πλάθουν και μαγειρεύουν αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 4 έως 12 ετών, στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων παιδικής ποντιακής κουζίνας, στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, στο Πνευματικό Κέντρο «Χρύσανθος Θεοδωρίδης», διαρκούν περίπου 2 ώρες και σε αυτά συμμετέχουν περισσότερα από 30 παιδιά, μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Το ρόλο των δασκάλων πάλι, αναλαμβάνουν 4 γυναίκες-μέλη της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, που αναλαμβάνουν να δείξουν στα παιδιά μερικές από τις δημοφιλέστερες ποντιακές συνταγές. «Υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τα ίδια τα παιδιά. Έρχονταν στον χώρο με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ποντιακής κουζίνας για τους ενήλικες και συνεχώς μας ρωτούσαν: “Εμείς πότε θα μαγειρέψουμε;”. Έτσι, αποφασίσαμε για πρώτη φορά φέτος να δημιουργήσουμε ένα τμήμα και για μικρούς μάγειρες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ένωσης κ. Πόπη Πολυματίδου. « Τους αρέσει πάρα πολύ η διαδικασία. Το βλέπουν σαν παιχνίδι να ασχολούνται με το ζυμάρι. Είναι φορές που ρίχνει το ένα στο άλλο αλεύρι κι έτσι χαίρονται το μαγείρεμα παίζοντας», πρόσθεσε η κ. Πολυματίδου.

Τα γευστικά αυτά μαθήματα μαθήματα ολοκληρώνονται με γευσιγνωσία, όπου τα παιδιά δοκιμάζουν και βαθμολογούν τα πιάτα τους, κερνάνε τους ανθρώπους του Συλλόγου ή τα παίρνουν μαζί τους για το σπίτι.

info
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης στο Facebook: https://www.facebook.com/enosipontionpolichnis/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr