Η παρουσίαση του προγράμματος για την επόμενη εκδήλωση του KOUZΙΝΑ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2020, έγινε στις αρχές Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση από τον Οργανισμό και τον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε ότι ο δήμος αγκαλιάζει το πρόγραμμα KOUZINA που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής το 2011, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Επίσης, ανέφερε ότι το 2020 θα δημιουργηθεί το πρώτο cluster μεταξύ τοπικών παραγωγών και ξενοδόχων, που θα λειτουργήσει άτυπα για να αποτελέσει σταδιακά τον φορέα εκείνο που θα δραστηριοποιηθεί στην προώθηση της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής. Το πρόγραμμα στηρίζεται στη συμμετοχή 22 τοπικών φορέων, παραγωγών και επαγγελματιών του τουρισμού και στόχος του είναι να εντάξει τον επισκέπτη στην ιστορία της περιοχής και αυτός να μεταφέρει την εμπειρία στον τόπο του.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Marketing και Eπικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μαρία Πάππα,, παρουσίασε το πρόγραμμα, αναφέροντας ότι η μεσογειακή εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2020 είναι αφιερωμένη στην Κροατική κουζίνα, ενώ τιμώμενο τοπικό προϊόν θα είναι το μέλι.

Οι 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες της διοργάνωσης είναι:
* Η αρχαιοελληνική κουζίνα με το πρόγραμμα να είναι δομημένο στην προώθηση του μελιού, όπως αυτό παράγεται στις πλαγιές του Χολομώντα, του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα.

* Η θαλασσινή κουζίνα, που προωθεί την παραγωγή των τριών θαλάσσιων κόλπων της Ανατολικής Χαλκιδικής: του Αθωνικού, του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού.

* Η μοναστηριακή κουζίνα, που περιλαμβάνει αυθεντικά θρησκευτικά κουρμπάνια, γαστρονομικές περιπλανήσεις στα gift shops της Ουρανούπολης, θρησκευτικές συναντήσεις σε αγιορείτικα μετόχια και λόφους με θέα την ιερή κορυφή, καθώς και ψαρογεύματα στις θάλασσες του Αγίου Όρους.

* Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων, η οποία προωθεί τον τρόπο με τον οποίο τα τοπικά προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν από τους Πόντιους και Μικρασιάτες μετοίκους του τόπου.

* Η μεσογειακή κουζίνα που είναι αφιερωμένη στην κροατική κουζίνα και εστιασμένη στην προώθηση του ντόπιου κρέατος, όπως αυτό συνδυάζεται στη μαγειρική με το ελαιόλαδο των Πυργαδικίων.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr