Οι φετινές γιορτές έχουν εξαιρετικές γεύσεις, μαγευτική θέα και εξαιρετική μουσική, με το Olive Garden στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania να έχει ετοιμάσει υπέροχες προτάσεις για τις παραμονές και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Olive Garden μας καλωσορίζει την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην διακριτικά και κομψά στολισμένη αίθουσα του, με ένα ποτό καλωσορίσματος και amuse-bouche, αλλά και ένα πλούσιο μενού με εκλεπτυσμένες γεύσεις δια χειρός του executive chef Χρίστου Τζιλήρα.

Ειδικότερα, το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει βελουτέ πράσινων σπαραγγιών με ξύσμα μοσχολέμονου και αγουρέλαιο, vol-au-vent με γαρίδες, βασιλομανίταρα και κόκκινη Κολοκύθα, κρέμα οστρακοειδών με άρωμα Remy Martin και βλαστούς μαντζουράνας και μυλοκόπι με καπνιστό πουρέ σελινόριζας, πέρλες χειμωνιάτικων λαχανικών και σάλτσα μανταρίνι με κάρδαμο. Ακολουθεί sorbet κυδώνι με κανέλα και κρέμα ροδιού, πριν το κυρίως που είναι χήνα ψητή με παραδοσιακή γέμιση από κάστανα γλασσέ με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα Merlot με χειμωνιάτικη τρούφα και για το τέλος, εκλέρ με Camembert Lait Cru και μαρμελάδα κράνο, πούδρα Βωλίτη και μέλι πευκοθύμαρο και χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας γάλακτοςε, σπόρος Τόνκα, crème brûlée, χώμα καραμελωμένης σοκολάτας και αφρό Moët & Chandon. (Κόστος: 90€ / άτομο, έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, παιδιά έως 5 ετών δωρεάν).

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς πάλι, το μενού περιλαμβάνει σούπα κάστανου με κράνμπερι, καπνιστό φασιανό και λικέρ πικραμύγδαλου, σύκα ποσέ σε Porto γεμιστά με πατέ πάπιας, μενταγιόν αστακού, πουρέ σελινόριζας και βλαστούς νεροκάρδαμου και μπαρμπούνι με αρωματικό βούτυρο, πράσινα σπαράγγια, κρέμα περουβιανής πατάτας και πούδρα αυγοτάραχου. Ακολουθεί μη αλκοολούχο sorbet Bloody Mary με σιρόπι σέλινου, πριν το κυρίως που είναι φιλέτο Ουέλινγκτον Black Angus με πουρέ κόκκινης κολοκύθας με πράσινο μήλο, κυδωνόπαστο και σάλτσα Cabernet Sauvignon. Για το τέλος, ζεστό Tomme de Savoie σε τραγανό φύλλο σφολιάτας με κρέμα πορτοκαλιού και φιστίκι Αιγίνης και σφαίρα λευκής σοκολάτας σε καπρέζ, μους κάστανο με ζελιφιέ από φραγκοστάφυλο, σκόνη μούρων και φύλλο χρυσού. Από ένα σωστό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς βέβαια, δεν λείπει ποτέ και η βασιλόπιτα στην αλλαγή του χρόνου, παρέα με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο. (Κόστος: 120€ / άτομο, έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, παιδιά έως 5 ετών δωρεάν).

Και τις δυο βραδιές το λαμπερό δείπνο συνοδεύει η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ηρώ, που θα παίξει στο πιάνο γνωστές συνθέσεις και θα τραγουδήσει ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια, γιορταστικά και άλλα που έχουν αγαπηθεί και έχουν παραμείνει κλασσικά και αναλλοίωτα στον χρόνο. Μαζί της θα είναι ο τραγουδιστής Αδάμ Τσαρούχης, ο Θανάσης Κελεπούρης στο ακορντεόν και ο Κωσταντίνος Στάικος στο σαξόφωνο.

Γιορτινά brunch στο Olive Garden
Πέρα από τα ρεβεγιόν, το Titania έχει φροντίσει και για το πρωινό των Χριστουγέννων αλλά και το πρώτο πρωινό της χρονιάς, με άκρως γιορτινά brunch με μεγάλη ποικιλία εκλεκτών πιάτων που απολαμβάνουμε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με την Άννα Μελίτη και τον μαέστρο Γιώργο Κωνσταντινίδη σ’ ένα ρεπερτόριο με νοσταλγικές μελωδίες και εορταστικά τραγούδια.

Το μενού Brunch Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα από πουλάδα αυγολέμονο, καπνιστό και μαρινέ σολομό με ξύσμα μοσχολέμονου και μπρικ, τερίνα πάπιας με αποξηραμένα σύκα, αποξηραμένους καρπούς και μαυροδάφνη, αθηναϊκή σαλάτα, προσούτο “Ferrano” με λεπτές φέτες μάνγκο, νιφάδες παρμεζάνας και φύτρες ραντίτσιου, κρητικό ντάκο με ψητά λαχανικά, ώριμη τριμμένη τομάτα, κάπαρη, ελιές και ξηρό ανθότυρο, σαλάτα σπανάκι – ρόκα με τραγανό μπέικον, πλευρώτους και λιαστή τομάτα, τραγανά ανάμεικτα σαλατικά με μαρινάτες γαρίδες, χταπόδι, μαραθόριζα και κολοκυθάκι, σαλάτα του Καίσαρα με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, σύγκλινο, γραβιέρα Νάξου και κρουτόν Θεσσαλονίκης, πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι, ταλαγάνι, ψητά παντζάρια, καρύδια και πράσινο μήλο, Quiche Lorraine με κοτόπουλο, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές και μπέικον, φύλλο λαζάνι με σπανάκι, σύγκλινο και κρέμα μετσοβόνε, ριζότο με ποικιλία άγριων ελληνικών μανιταριών, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, σολομό σχάρας σε στρώμα από λαχανικά εποχής με σάλτσα μοσχολέμονου, ρολό γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση, χοιρινό πρασοσέλινο με φρέσκια τομάτα, μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού, rib eye από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα μαυροδάφνης με σταφίδες και κράνμπερι, μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με πρόβειο γιαούρτι και σινάπι, πουρέ κόκκινης κολοκύθας με λάδι τρούφας, πατατούλες νέας Γης με θυμάρι και γλυκό σκόρδο, λαχανικά σχάρας με κρέμα βαλσάμικου και αγουρέλαιο, μπουτάκια από γουρουνόπουλο γάλακτος με σάλτσα μουστάρδας Dijon, πλούσιο μπουφέ από εορταστικά επιδόρπια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και φρούτα εποχής. (Κόστος: 45 / άτομο – η τιμή περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών. Έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, παιδιά έως 5 ετών δωρεάν).

Το μενού brunch Πρωτοχρονιάς από την άλλη, περιλαμβάνει βελουτέ ψητής σελινόριζας με φασιανό και κράνμπερι, λαχανικά σχάρας με μοτσαρελάκια, προσούτο Θράκης και κρέμα βαλσάμικου, ποικιλία από καπνιστά ψάρια και σάλτσα tartar, μαριναρισμένες γαρίδες ατμού με φρέσκα βότανα, τσίλι και μοσχολέμονο, roast beef με αρωματικό βούτυρο με ελιξίριο και μυρωδικά και σάλτσα τσιμιτσούρι, τερίνα πάπιας με κάστανα, ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα από φρούτα τους δάσους, ποικιλία από ελληνικά και διεθνή τυριά, ελληνική σαλάτα με τοματίνια, παξιμάδια λαδιού, φέτα, ελιές και καπαρόφυλλα, ελληνική σαλάτα του Καίσαρα με λούζα Τήνου, γραβιέρα Νάξου και κουλούρι Θεσσαλονίκης, τραγανές καρδιές σαλατικών με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, λιαστή τομάτα και μαρινάτα πλευρώτους, σαλάτα σπανάκι – ρόκα με φινόκιο, παντζάρια, ξηρό ανθότυρο και καρύδια, ανάμεικτα σαλατικά με καπνιστή γαλοπούλα με τρούφα, μάνγκο και φουντούκια, ριζότο με γαρίδες, κόκκινη κολοκύθα, σπαράγγια και ξύσμα μοσχολέμονου, γιουβετσάκι με ποικιλία άγριων μανιταριών, σύγκλινο Μάνης και λιαστή τομάτα, κανελόνια αλά Τοσκάνα με φρέσκια τομάτα, ξηρό ανθότυρο και βασιλικό, Quiche Lorraine με σολομό, κολοκυθάκι και μάραθο, μυλοκόπι σε στρώμα από σταμναγκάθι, σπαράγγια και μανιτάρια φρικασέ, μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι, σινάπι, πρόβειο γιαούρτι και μοσχολέμονο, μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με δενδρολίβανο και σάλτσα μαυροδάφνης με Κορινθιακές σταφίδες, φιλέτο μόσχου αρωματισμένο με βούτυρο Café de Paris και επιλογή από paper sauce ή béarnaise, πατατούλες νέας Γης με θυμάρι και γλυκό σκόρδο και ζωμό κόκορα, τηγανητό ρύζι με χειμωνιάτικα λαχανικά, ομελέτα, μπέικον, και σησαμέλαιο, μπουτάκια από γουρουνόπουλο γάλακτος με σάλτσα μουστάρδας Dijon, πλούσιο μπουφέ από εορταστικά επιδόρπια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και φρούτα εποχής. (Κόστος: 60 / άτομο – η τιμή περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών. Έκπτωση 50% για παιδιά 6-10 ετών, παιδιά έως 5 ετών δωρεάν).

info
Olive Garden, Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr