Η ανακοίνωση των φετινών αστεριών της «βίβλου της γαστρονομίας στη γενέτειρά τους πραγματοποιείται σήμερα παρουσία δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας.

Μεγάλοι απόντες από τη φετινή τελετή, ο Paul Bocuse, που διατηρούσε τα τρία αστέρια του για περισσότερες από μισό αιώνα και ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν μερικές μέρες, καθώς και ο Sebastien n Bras, o οποίος ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στον Οδηγό και να αφαιρεθούν τα τρία αστέρια από το εστιατόριό του τα οποία διατηρούσε για 18 χρόνια. Η εκδήλωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο πολιτιστικό κέντρο «Seine Musicale» στο δυτικό Παρίσι.

DVR6A1kXcAIlDhY.jpg large

Ο Οδηγός Michelin της Γαλλίας για το 2015 θα διατίθεται από τις 9 Φεβρουαρίου ενώ για πρώτη χρονιά εφαρμόζει ένα σύστημα χορηγίας για να συνοδεύει τους νέους βραβευμένους. Η φετινή ανάδοχος είναι η σεφ Αν-Σοφί Πικ, η μόνη γυναίκα επικεφαλής ενός εστιατορίου τριών αστέρων στη Γαλλία. «Στόχος είναι να προσπαθήσω να τους βοηθήσω να ξεπεράσουν στιγμές αμφιβολίας που μπορεί να έχουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η βράβευση με ένα αστέρι τονώνει πολύ, αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και μεγαλύτερη πίεση που ο βραβευμένος καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι κάτι σαν οδοστρωτήρας, καθώς οι κρατήσεις στο εστιατόριο αυξάνονται και οι πελάτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις», εξήγησε η σεφ.

Φωτογραφίες: Michelin

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr