Μια νέα συνάντηση έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το Wine Club Thessaloniki ’96, στο Met Hotel, βάζοντας στο επίκεντρο ελληνικές ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες.

Η λημνιώνα, το μαυρούδι, το βλάχικο, ο αυγουστιάτης και το μαύρο καλαβρυτινό, 5 ποικιλίες που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αποκαλύπτονται σε αυτή την συνάντηση, με οδηγό την χημικό – οινολόγο – δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Μαζί της και η ειδικός αμπελουργίας – οινολόγος Χαρούλα Σπινθηροπούλου από την οινοποιία Αργατία. Οι οινόφιλοι της Θεσσαλονίκης λοιπόν, καθώς και όσοι βρεθούν στην πόλη την Τετάρτη, δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτές τις σπάνιες ποικιλίες και φυσικά, να δοκιμάσουν κρασιά που παράγονται από αυτές.

WINE-CLUB

Λίγα λόγια για τις συγκεκριμένες ποικιλίες
* Λημνιώνα: Μια από τις σπάνιες ποικιλίες της Θεσσαλίας. Σήμα κατατεθέν της, ο βοτανικός και φρουτώδης χαρακτήρας.
* Μαυρούδι: Με αυτό το όνομα συναντούμε πολλά σταφύλια στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα του φλοιού τους.
* Βλάχικο: Σταφύλι με αξιόλογο φρούτο και δροσιστική οξύτητα που καλλιεργείται στην Ήπειρο και αναδίδει με έντονο τρόπο τα χαρακτηριστικά του ψυχρού κλίματός της.
* Αυγουστιάτης: Ερυθρό, εξαιρετικά σπάνιο σταφύλι, που καλλιεργείται στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Τα κρασιά του έχουν ζωηρό, σκούρο χρώμα και ανταποκρίνεται έξοχα στην παλαίωση στο βαρέλι.
* Μαύρο Καλαβρυτινό: Ερυθρή ποικιλία της Πελοποννήσου, με φρουτώδες άρωμα και δροσιστική γεύση.

info
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, «Λημνιώνα, Μαυρούδι, Βλάχικο, Αυγουστιάτης, Μαύρο Καλαβρυτινό», Wine Club Thessaloniki ’96, The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη). Πληροφορίες: τηλ. 2310 888311 (Wine Plus). Ώρα έναρξης: 20:00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr