Στο πλαίσιο μιας σειράς από γαστρονομικά δείπνα που διοργανώνονται στο Workshop by Aliento, ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας υποδέχεται στην κουζίνα του στις 8 Ιουλίου τον σεφ Θάνο Στασινό για να ετοιμάσουν από κοινού ένα μενού 5 σταδίων με Nikkei ταυτότητα.

Ο Σεφ Σταμάτης Τσίλιας κάθε Τετάρτη προσκαλεί βραβευμένους σεφ στην κουζίνα του Aliento σε γευστικές μείξεις που ιντριγκάρουν. Ο φιλοξενούμενος σεφ δημιουργεί ένα μενού γευσιγνωσίας με αγαπημένα του πιάτα, εμπνευσμένα από την μαγειρική του σταδιοδρομία και ο «οικοδεσπότης» σεφ μπαίνει εμβόλιμα για να τα πειράξει και να προσθέσει τις δικές του ιαπωνοπερουβιανές πινελιές. Ειδικά για την συνάντηση που ακολουθεί δεν εμπλέκονται δυο κουζίνες αλλά απογειώνεται η Nikkei με την παρουσία του Θάνου Στασινού. Η συνεργασία του με τον Σταμάτη Τσίλια είναι εκρηκτική και αυτό είναι εμφανές από τα πιάτα που έχουν από κοινού δημιουργήσει. Επόμενος καλεσμένος του σεφ την Τετάρτη 22 Ιουλίου, είναι ο Δημήτρης Μπούτσαλης. Τα πιάτα της βραδιάς θα συνοδεύονται από κρασί του κτήματος Λαντίδη. Το οινοποιείο που βρίσκεται στη Νεμέα και έχει μια αξιόλογη συλλογή κρασιών.

Το μενού της βραδιάς
Ceviche Classico με άρωμα μανταρίνι
Tuna Tiradito σε σόγια και togarashi
Alternative Hot Dog Με ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης
Iberico Bellota με Κορεάτικο kimchi και πουρέ από ρίζα machua
Καραμελώμενη σοκολάτα γάλακτος με calamansi

info
8/7, Πυθαγόρα 3-5 και Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι, Τηλ.: 210 2921907, Κόστος μενού: €39

Δείτε επίσης

Σταμάτης Τσίλιας: Ο Έλληνας σεφ που διέπρεψε στη Μόσχα

8 ψαγμένες αυλές στην Αθήνα για την καλοκαιρινή σας έξοδο

Νίκος Δημητροκάλης: Restart στην Κηφισιά για τον professore του σπαγγέτο

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr