H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να επισκεφθούμε τα ζυθοποιεία – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και να δούμε από κοντά που φτιάχνονται οι αγαπημένες μας μπίρες. Μάλιστα, εκτός από ξεναγήσεις, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες, όπως σεμινάρια και γευσιγνωσίες.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση για το 2019 είναι τα εξής:
* Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
* ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ
* Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
* Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
* Ζυθοποιία Χίου
* Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
* Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
* Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
* Μικροζυθοποιία Septem OE
* Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
* Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
* Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ

Σημειώνεται ότι τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Μέσα από την επίσκεψη και την ξενάγηση, το κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπίρας.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει τα ζυθοποιεία περιλαμβάνουν:
* Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης των ζυθοποιείων που συμμετέχουν
* Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας
* Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπίρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
* Καθοδηγούμενη γευσιγνωσία μπίρας (Food pairing)
* Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς
* Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπίρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας. Ενημερωθείτε για τα ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr