Η αγαπημένη εκδήλωση κάθε οινόφιλου επιστρέφει και αυτόν τον Μάιο, με τα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα, προσκαλώντας μας να περάσουμε ένα όμορφο διήμερο με ξεναγήσεις, οινογνωσίες και διάφορες άλλες δραστηριότητες σχετικές με το κρασί.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11:00 ως τις 19:00, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εκδρομή τους σε κοντινές ή και μακρινές περιοχές, να επισκεφθούν όσα οινοποιεία θέλουν με ελεύθερη είσοδο, να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού, να γνωρίσουν τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και, φυσικά, να δοκιμάσουν εξαιρετικά ελληνικά κρασιά.

Στα συν και οι διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, που διοργανώνουν τα οινοποιεία, όπως ο “Διαγωνισμός Φωτογραφίας στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, με τους συμμετέχοντες να ανεβάζουν φωτογραφίες στο instagram και στο facebook με τα hastags του διαγωνισμού και οι 6 πρώτοι που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes κερδίζουν εκλεκτούς οίνους. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό ΕΔΩ.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες”, που διοργανώνονται από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, αποτελούν πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση γεγονότων με επίκεντρο το κρασί, από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

ENOABE_Afisa_35X50_2017_FINAL_for_WEB

Ενημερωθείτε για τα οινοποιεία που συμμετέχουν από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει:
* Οίνοι Βορείου Ελλάδος (ENOABE), τηλ. 2310 281617, e-mail: info@wineroads.gr, www.wineroads.gr, www.winesofnorthgreece.gr

* Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Κεντρικήs Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), τηλ. 22330 23172 & 210 8075512, e-mail: info@enoake.gr, www.enoake.gr

* Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Αττικής (ΕΝΟΑΑ), τηλ. 210 6031020, e-mail: info@enoaa.gr, www.enoaa.gr

* Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), τηλ. 210 7210842, e-mail: manolis@enoap.org, http://peloponnesewineroads.com

* Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), τηλ. 22420 69860, e-mail: enoanawines@gmail.com

* Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), τηλ. 2810 300688, e-mail: info@winesofcrete.gr, www.winesofcrete.gr

Portal Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org

Δείτε επίσης:
«Ανοιχτές Πόρτες» στο μουσείο ΕΟΣ Σάμου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr