Για την πιο πολυσυζητημένη γιορτή της χρονιάς, την γιορτή των απανταχού ερωτευμένων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς προτείνει 10 μοναδικά εστιατόρια για να βγείτε, να γιορτάσετε, να περάσετε καλά και πάνω απ’ όλα…να φάτε καλά!

12311325_725038247596343_3560537690192835978_n

2Μαζί
Αν το έτερον ήμισυ είναι λάτρης της γευσιγνωσίας, επιλέξτε ένα ρομαντικό δείπνο στο πιο κεντρικό και όμορφο σημείο της πόλης, στη Πλάκα, στο 2Μαζί και κάντε του ή κάντε της λοιπόν μαζί με τα άλλα αυτό το δώρο έκπληξη! Την Τετάρτη, 14/2 μπορείτε να αποδράσετε απολαμβάνοντας ένα μενού με σολομό μαρινέ, ταρτάρ μοσχάρι με γραβιέρα, μυλοκόπι με τσιγαριαστά χόρτα και confit μπούτι πάπιας. Για το τέλος το καλύτερο επιδόρπιο, σοκολάτα σε υφές με παγωτό φραμπουάζ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μοναδικά κοκτέιλς.
Νίκης 48, Αθήνα 105 58, Τηλ. 2103222839, www.2mazi.gr, Τιμή μενού: 55€

Frankie

Frankie
Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, υπό τους ήχους της μουσικής του σαξοφώνου του Φώτη Αθανασίου, ένα μενού με γεύσεις που συνδυάζουν τον ερωτισμό της ιταλικής κουζίνας με πινελιές πάθους της ελληνικής και να χορτάσετε όλες σας τις αισθήσεις στο νέο ιταλικό bistro της οικογένειας των nice n easy.

Μενού:
Ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια πορτσίνι σε ζωμό από κρόκο Κοζάνης
Ταλιατέλες του έρωτα με ταλιάτα spider steak
Calzone «heart attack» με λιωμένη σοκολάτα φράουλες και σαντιγί για δύο
Ποτήρι Κρασιού
Οίνωσις Πέτρα (Λευκό)
Αρωματικός χαρακτήρας / Πλούσιο στόμα / Μακρά επίγευση
ή
Montepulciano D’Abruzzo [BIO] (Ερυθρό)
Νότες φρούτων / Άρωμα βανίλιας / Μαλακές τανίνες\
Σκουφά 42, Κολωνάκι, Τηλ. 210 3647052, Τιμή μενού: 35 €/ άτομο

Valentine's_Day_2018_5

Βυζαντινό στο Hilton Αθηνών
Ο μπουφές του Βυζαντινού βάζει τα καλά του κι εμπλουτίζεται με εκρηκτικές γεύσεις που… θ’ αποπλανήσουν τον ουρανίσκο σας, όπως πικάντικες γαρίδες με αβοκάντο, στρείδια, χοιρινό μενταγιόν με σος μουστάρδας, μπουτάκια κοτόπουλου με κάρυ και carving station με rib eye και σολομό. Ο μπουφές γλυκών θα σας εντυπωσιάσει: μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους, πάβλοβα με άγρια μούρα και συντριβάνι σοκολάτας για να βουτήξετε φρέσκες φράουλες, τρούφες και μακαρόν! Για ακόμα μεγαλύτερη επισημότητα, στο Galaxy Bar & Restaurant ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα σερβίρει gourmet μενού 6 πιάτων με θέα την Ακρόπολη. Ξεκινήστε με ταρτάρ τόνου με σος ponzu, συνεχίστε με ζαμπόν Πάρμας με κατσικίσιο τυρί και αστακοουρά με βελουτέ πατάτας και φρεσκάρετε τον ουρανίσκο σας με σορμπέ ροζ σαμπάνιας για να υποδεχθεί το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με πουρέ σελινόριζας και σος βατόμουρου. Όσο για το επιδόρπιο: παλέτα σοκολάτας με ροδοπέταλα και σκόνη βρώσιμου χρυσού! Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα 115 28, Τηλ. 2107281000, www.hiltonathens.gr

Κρέμα κίτρινης κολοκύθας με chips chorizo και τραγανό brios

Nice n easy
Απολαύστε ένα ρομαντικό και ατμοσφαιρικό γεύμα ή δείπνο με το άλλο σας μισό, το αντικείμενο του πόθου σας ή απλά την παρέα σας στα organic bistro. Για αρχή, γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας με ένα nice n easy manhatan με πικρή σοκολάτα ή ένα negroni welcome drink και συνεχίστε το ταξίδι των γεύσεων με το ειδικά σχεδιασμένο μενού για την ημέρα, με πιάτα γεμάτα πάθος και ένταση, μαγειρεμένα με οργανικές πρώτες ύλες και φρέσκα βιολογικά προϊόντα που περιλαμβάνει:

Welcome drink
Nice n easy manhatan με πικρή σοκολάτα
ή negroni

Ορεκτικό
Κρέμα κίτρινης κολοκύθας με chips chorizo και τραγανό brios

Κυρίως Πιάτα
Φρέσκα χτένια με “κόκκινο” τραχανά, μυρώνια και ζελέ πράσινου μήλου
Ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με πράσινα σπαράγγια, πούρε από ρίζες μαϊδανού και ελαφρύ ζωμό από Porto

Γλυκό
Pavlova με φρούτα του δάσους και κρέμα με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης για δύο
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, Τηλ. 210 3617201, Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082014, Κόστος 35€/άτομο

orizontes

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Το μενού στην τιμή των 55€/άτομο, περιλαμβάνει κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα και λαχανικα, αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι, σαλάτα πράσινη εποχής Ορίζοντες με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, προσούτο και βινεγκρέτ, τσιπούρα σοτέ με νιόκι και πέστο φιστίκι Αιγίνης και για γλυκό πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους.
Αριστίππού 1, Αθήνα 106 76, Τηλ. 21 0722 7065

omikron

Όμικρον
Το μενού στην τιμή των 38€/άτομο, περιλαμβάνει τραχανά με αβγοτάραχο Μεσολογγίου με ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, παέγια θαλλασσινών με κριθαράκι και για επιδόρπιο τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους.
Δροσου 1, Κηφισιά 145 64, Τηλ. 21 0620 2475

anoigma-ramino

Ramino Resto
Το μενού στην τιμή των 33€/άτομο περιλαμβάνει, πλατό ιταλικών αλλαντικών, prosecco, gnocchi παντζάρι, όστρακα, Pinot Grigio Trentino, Risotto Gorgonzola, Syrah Cabernet Suvignon Venice ή Rib Eye Steak, Chianti Bio Docg Colli Fiorentini και για επιδόρπιο Pavlova και Prosecco. Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 38, Γλυφάδα 166 74, Τηλ. 21 0894 4430

LAZAROY-053

Varoulko Seaside
Κάντε τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ξεχωριστή απολαμβάνοντας το μενού που έχει ετοιμάσει ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του στο Varoulko Seaside. Kαβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι, και Τόνος με shiso, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya για αρχή. Ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και szechuan πιπέρι και Γλώσσα φιλέτο με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ για τη συνέχεια, λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του το επιδόρπιο. Η “σοκολάτα Guanaja & Dulcey και γκανάς framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας και sorbet framboise” θα γράψει τον ιδανικό επίλογο σε μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Για μια διαφορετική εμπειρία δείπνου επιλέξτε να γευθείτε το μενού του Αγίου Βαλεντίνου στο Bites & Wine, τον νέο cosy χώρο που δημιούργησαν ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του εστιατορίου ακριβώς απέναντι από το Varoulko Seaside.
Ακτή Κουμουνδούρου 52 Μικρολίμανο, Πειραιάς, Τηλ. 210 5228400, www.varoulko.gr

st astra1

St’ Astra

Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, στο “St’Astra” rooftop restaurant-bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.
Δείτε αναλυτικά το μενού (52€/άτομο):
Χτένια και γαρίδες σε όστρακο παντζάρι, πιπεριά chilly και φρέσκο κόλιανδρο
Σολομός μαριναρισμένος και ελαφρά καπνιστός, buttermilk, χαβιάρι
και baby πράσινα φύλλα
Χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά, γεμισμένα με ανθότυρο, δυόσμο, ντομάτα confit
και κρέμα σπανάκι
Χοιρινό iberico, κρέμα πατάτας με τρούφα, φιστίκι και κατσικίσιο τυρί με φρούτα
Σοκολάτα, κάρδαμο και αφρό καραμέλας

Ειδική προσφορά για τους full ερωτευμένους με διαμονή σε superior δωμάτιο, σάουνα, χαμάμ, ρομαντικό δείπνο και πλούσιο πρωινό με μόνο 196€.
Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, Τηλ. 210-8894500, www.radissonblu.com/hotel-athens, www.rbathenspark.com, Δωρεάν parking εντός ξενοδοχείου

2018-01-18-PHOTO-00000369 (1)

Giacomo
Στον κλασικά διακοσμημένο χώρο του εστιατορίου θα γευτείτε αυθεντική carbonara, vitello tonnato, cotoletta alla Milanese και πολλές ακόμα ξεχωριστές γεύσεις τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με επιλογές ιταλικών κρασιών από την ενημερωμένη οινική λίστα του εστιατορίου. Στα «πρέπει» των δοκιμών από τις προτάσεις του προσεγμένου καταλόγου και το ντελικάτο και ωραία χυλωμένο ριζότο παρμεζάνα με φρέσκια τρούφα. Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210 8014007

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr