Το ξενοδοχείο Du Lac, με το εστιατόριο Du Sel, συμμετέχει στο φετινό Goût de France, τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για 5η χρονιά από το γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον διάσημο σεφ Alain Ducasse.

Στο πλαίσιο της γιορτής 3.000 εστιατόρια σε ολόκληρο τον πλανήτη ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού το οποίο σερβίρεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου, φέρνοντας τους φίλους της γαστρονομίας πιο κοντά στις εκλεπτυσμένες γεύσεις και τις τεχνικές της γαλλικής κουζίνας. Έτσι και το Hotel Du Lac με τον σεφ Γιώργο Ζουμπουρλή με την ομάδα του, δημιούργησαν ένα μενού άρτια δομημένο και ισορροπημένο, με τις κατάλληλες αναφορές στη γαλλική γαστρονομία.

Το φιλέτο πέστροφας σε απόλυτη αρμονία με την αυθεντική σάλτσα Beurre Blanc, αλλά και το καπνιστό χέλι, ανοίγουν την όρεξη για να ακολουθήσει το κυρίως πιάτο που είναι στήθος πάπιας με σάλτσα εσπεριδοειδών, κουμκουάτ και Grand Marnier. Το εύγευστο και βουτυράτο τυρί camembert κάνει εξαιρετικό ταίρι με τη σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, ενώ το φινάλε γίνεται με καραμελιζέ μήλα με άρωμα calvados πάνω σε τραγανή σφολιάτα και παγωτό σαλέπι. Επιλεγμένα γαλλικά κρασιά πλαισιώνουν ιδανικά όλα τα στάδια του μενού.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο Du Lac θα διαθέτει το παραπάνω μενού στο εστιατόριο Du Sel κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 20 Απριλίου. Μάλιστα, το 15% των εισπράξεων από το συγκεκριμένο μενού, θα διατίθενται στη Φλόγα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, προκειμένου να συνδράμει στο σημαντικό έργο της.

info
Καρόλου Παπούλια & Ίκκου, Ιωάννινα, τηλ. 26510 59100. Κόστος Γαλλικού Μενού: 45€ / άτομο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά).