Το συνέδριο-ωδή στη γαστρονομική καινοτομία πραγματοποιείται για μία ακόμα χρονιά στην ισπανική πρωτεύουσα το τριήμερο 28 έως 30 Ιανουαρίου.

Το Madrid Fusion αποτελεί σημείο αναφοράς στα γαστρονομικά δρώμενα και μια από τις πολυαναμενόμενες διοργανώσεις ετησίως. Φέτος αναμένεται να δώσει στους επισκέπτες του για μια ακόμα χρονιά δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις δεδομένου ότι το line up των προσωπικοτήτων που πρόκειται να φιλοξενήσει είναι μερικές από τις πιο δυνατές μορφές της παγκόσμιας γαστρονομίας. Περισσότεροι από 100 σεφ από κάθε γωνιά της Ισπανίας αλλά και του κόσμου θα δώσουν το «παρών» για να μοιραστούν ενδιαφέρουσες απόψεις και ιδέες, να παρουσιάσουν και να εξερευνήσουν κάθε πτυχή της βιομηχανίας της εστίασης που σχετίζεται με τη φετινή θεματική που είναι ο επαναπροσδιορισμός της μαγειρικής μέσω αλλαγής της οπτικής και των κανόνων που της διέπουν. Οι Rene Redzepi, Joan Roca και Dominique Crenn είναι μερικές μόνο από τις διάσημες μορφές διεθνούς κύρους που θα πραγματοποιήσουν ομιλίες, να παρουσιάσουν, να διαγωνιστούν και να βραβεύσουν. Το πρόγραμμα περιέχει πολλά highlights ωστόσο αυτό που αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η εμφάνιση του Ferran Adria που πρόκειται να κάνει την επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου project «El Bulli 1846».

Workshops, διαγωνισμοί και βραβεύσεις συμπεριλαμβάνονται στις παράλληλες εκδηλώσεις ενώ θα ανακοινωθεί και ο καλύτερος ζαχαροπλάστης της χρονιάς.

Elena Arzak

Οι ομιλητές και οι θεματικές
Andoni Aduriz: Εστιατόριο Mugaritz – Εκτιμώντας το εφήμερο
Albert Adrià, Andoni Aduriz & Dabiz Muñoz – Συζήτηση για τη μαγειρική και τη δημιουργία A
Elena Arzak: Εστιατόριο Arzak – Κουζίνα και ευγλωτία
Eneko Atxa & Xabi Uribe-Etxebarría: Εστιατόριο Azurmendi – Οι καλύτεροι αγρότες: Το δίκτυο των καλύτερων παραγωγών και καλλιεργητών
Emmanuelle Baron & Alberto Ferruz: Εστιατόριο BonAmb – Φυσικές ζελατίνες
Jordi Butrón: Escuela Espai Sucre – Από το αλμυρό στο γλυκό μέσω των λαχανικών
Riccardo Camanini: Ερστιατόριο Lido 84, Ιταλία – Pastasciutta: Avant-garde και ευαισθησία
Ricard Camarena: Εστιατόριο Ricard Camarena – όταν οι μάγειρες ακούνε την παραγωγή
Dani Carnero & Rafa Peña: Εστιατόριο La Cosmopolita και Gresca Bar – Γαστρονομικό δείπνο στο μπαρ
Oriol Castro, Eduard Xatruch & Mateu Casañas: Εστιατόριο Disfrutar, Βαρκελώνη – Φυσικές και προπαρασκευασμένες υφές
Dominique Crenn & Juan Contreras: Atelier Crenn, Σαν Φρανσίσκο – Ο γλυκός κόσμος του TAtelier Crenn
Macarena de Castro: Εστιατόριο Maca de Castro – Ασυνήθιστα ντουέτα γης και θάλασσας
Katina & Kyle Connaughton: Εστιατόριο Single Thread Farm, Σαν Φρανσίσκο –
Ο «χτύπος της καρδιάς» της φύσης
Miguel Ángel de la Cruz: Εστιατόριο La Botica de Matapozuelos – Η ευελιξία του αρνιού
JuanLU Fernández: Εστιατόριο LÚ, Cocina y Alma – Η γαλλικές σάλτσε ςμε ανδαλουσιανό «αξάν»
Quique Dacosta: Εστιατόριο Quique Dacosta – Η γεύση της ομορφιάς
Juanlu Fernández, Marcos Nieto & Pedro Giménez: Εστιατόρια Cañabota and Tribeca – Χρησιμοποιώντας κάθε μέρος του ψαριού
Arminda García & Victor Bossecker: Finca de Uga, Sabor de Lanzarote – Ο κρυμμένος θησαυρός του Lanzarote
Andreu Genestra & Tomeu Arbona: Εστιατόριο Andreu Genestra and Bakery Fornet de la Soca – Το εβραϊκό αποτύπωμα στην κουζίνα της Μαγιόρκα
Árpad Gyórffy: Εστιατόριο Brasserie Kollázs (Budapest) – Foie Gras: Παράδοση και εξέλιξη
Vicky Hayward (historian) & Kiko Moya: Εστιατόριο l’Escaleta – Ο μοντερνισμός της μοναστηριακής κουζίνας του Juan De Altimiras
Najat Kaanache: Εστιατόριο Nur, Fez (Morrocco) – Τα χρώματα της σημερινής νέας μαροκινής κουζίνας
Ángel León: Εστιατόριο Aponiente – Ξεχάστε ό,τι γνωρίζετε για το αλάτι
Richie Lin: Εστιατόριο Mume (Taipéi) – Ασιατική ομορφιά και ισορροπία
Anthony Myint: Εστιατόριο The Perennial, Σαν Φρανσίσκο και Enrique Olvera Pujol, Μεξικό – ZeroFoodprint: Πώς δεν αφήνουμε ανθρακικό αποτύπωμα
Lourdes Muñoz & Dani García: Εστιατόριο Dani García – Catering, No Limits, No Distances
Nicolai Norregaard: Εστιατόριο Kadeau, Κοπεγχάγη – The Green World of the Island of Bornholm
Juan Parés: Textiles Santanderina -Όχι στο πλαστικό!
René Redzepi: Εστιατόριο Noma, Copenhagen – Μαγειρεύοντας στους ρυθμούς της φύσης
Joan Roca: Εστιατόριο El Celler de Can Roca -Πέρα από το μαγείρεμα Sous Vide
Josep Roca: Εστιατόριο El Celler de Can Roca, Ισπανία– Ευφυΐα και ευαισθησία στο χώρο των επισκεπτών ενός εστιατορίου
Ana Ros: Εστιατόριο Hisa Franko, Σλοβενία – Ένα Τραπέζι στην εξοχή
Mario Sandoval: Εστιατόριο Coque – Φαγητά σε ζύμωση

Ferran Adrià

Δείτε επίσης
Michelin: Σεφ – επαναστάτες που επέστρεψαν τ’ αστέρια τους 

Gelinaz!: Το project που ένωσε την τέχνη με το φαγητό

Albert Adrià: O «Ιησούς» της γαστρονομίας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr