To all time classic Sale & Pepe του Λυκαβηττού τις Τρίτες και μόνο τις Τρίτες, προσφέρει ένα ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων, δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη, με απίθανους συνδυασμούς κρασιών από τον μαγικό Ιβάν Οταβιάνι, που αξίζει 1000% τα λεφτά του.

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ new

Ο Πάνος Ιωαννίδης είναι ο executive chef της Δανέζικης Πρεσβείας και είναι αυτός που αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει γευστικά κάθε Τρίτη στις γεύσεις της κεντρικής Ιταλίας. Μπορεί να δοκίμασα πρώτη φορά το φαγητό του, αλλά έγινα ήδη μεγάλη φαν του!

ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ new

Νέος, αλλά έμπειρος και χαρισματικός, ξέρει από νοστιμιά, από ισορροπία γεύσεων και υφών, από αρμονία χρωματική και αρχιτεκτονική του πιάτου του. Ξέρει πώς να μετατρέψει τα ταπεινά φασόλια σε ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας. Πώς να καπνίσει το μοσχαρίσιο φιλέτο δίνοντάς του υπέροχα αρώματα ξύλου αλλά στην πορεία και πριν αυτό προλάβει να γίνει αλλαντικό να το μετατρέπει σε καρπάτσο. Πώς να κάνει την ταπεινή χοιρινή παντσέτα σκέτο λουκούμι. Ξέρει ακόμα να τιθασεύει την τρούφα και να την αφήνει τόσο όσο σε κάθε πιάτο του, ώστε να μην της επιτρέπει να καπελώνει τα πάντα με την έντονη προσωπικότητά της.

ΟΡΕΚΤΙΚΟ new

Όσο για το γλυκό του; Ένα πιάτο ζωγραφιά της Ενωμένης Ευρώπης: Άγλυκο παγωτό σοκολάτα μέσα σε τραγανή τάρτα καραμελωμένης σφολιάτας, παρέα με ζαμπαγιόν από σαμιώτικο κρασί και φρούτα του δάσους. Αριστούργημα!

Το μενού της Τρίτης αναλυτικά
Ορεκτικό: «Αφρός» και velute σούπας από λευκά φασόλια, φρέσκο θυμάρι και «αέρα» από Porcini, Maltagliati με φρέσκα βότανα, τηγανητή ουρά μόσχου και τραγανό Chorizo με μυρώνια.
Συνοδεύεται από N.V.Karanika Brut Prestige (Ασύρτικο, Ξινόμαυρο), Αμύνταιο

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ 1 new

Πρώτο πιάτο: Καπνιστό φρέσκο Carpaccio από μοσχαρίσιο φιλέτο, μαριναρισμένο με βότανα, σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα, «σκόνη» παρμεζάνας και
παντζάρι σε διάφορες υφές.
Συνοδεύεται από 2012 Crozes Hermitage Yannick Alleno & Michel Chapoutier

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ new

Κυρίως πιάτο: Χοιρινή καπνιστή Porchetta με βανίλια και κάρδαμο μαγειρεμένη σε κενό για 24 ώρες, chips από τραγανή πέτσα, σάλτσα Reduction από κρασί Sangiovese & espresso, πουρέ σελινόριζας με άρωμα από λευκή τρούφα d’ Αlba, etuve glace baby καρότα και quenelle από πατάτες gratin νέας εσοδείας με ταρτάρ άγριων μανιταριών.
Συνοδεύεται από 2000 Cepparello (Sangiovese) Isole e Olena

Γλυκό: Κρέμα ζεστής zabaglione από Samos grand cru, σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
Συνοδεύεται από Samos Grand Cru’ 2002

ΓΛΥΚΟ new

Λίγα λόγια για τον Πάνο Ιωαννίδη
Ο Πάνος Ιωαννίδης έζησε αρκετά χρόνια στην Ιταλία και εργάστηκε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια (Villa d’este, Jiannino, Pitrizza, Four season, Scala di Milano, Villa Campari, Armani Fashion). Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε σημαντικούς Chef όπως ο Davide Oldani, Adelio Sironi, Sergio Mai, εργάστηκε ως Food stylist σε εκδοτικούς οίκους και ως Consultant Chef σε διάφορες επιχειρήσεις. Έχει αποτελέσει τον προσωπικό σεφ για τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, τον Πρίγκιπα Edward Egon Von Furstenberg καθώς και σε διάφορες προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης σε τουριστικές σχολές από το 2008 και μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων (Chef’s Club Athens).

info
Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102, www.saleepepe.gr
Το συγκεκριμένο μενού κοστίζει 45 ευρώ/άτομο μαζί με το κρασί και προσφέρεται κάθε Τρίτη.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr