Αυτήν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου οι σχάρες παίρνουν φωτιά και οι απανταχού κρεατοφάγοι γιορτάζουν. Καλά το καταλάβατε, είναι Τσικνοπέμπτη και είναι η μέρα που βγαίνουμε έξω σε αναζήτηση λαχταριστών μεζέδων.

Στην Καλλιθέα, λοιπόν, βρίσκουμε το Ρακί Μεζέ, που για την Τσικνοπέμπτη αφήνουν για λίγο στην άκρη τα θαλασσινά και ετοιμάζουν νόστιμους κρεατομεζέδες, οι οποίοι συνοδεύονται φυσικά με ρακή. Και επειδή η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή, υπάρχει και ζωντανή μουσική που απογειώνει το κέφι.

raki-meze

Το μενού της μέρας ξεκινά με φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και αρωματικά, που κάνει καλή παρέα με την τυροκαυτερή, σαλάτα Καστελόριζο και μυζηθροπιτάκια σπιτικά με σουσάμι και μέλι και συνεχίζεται με ριζότο μανιταριών. Στα κυρίως απολαμβάνετε χοιρινά μπριζολάκια στην σχάρα -το απόλυτο hit της Τσικνοπέμπτης- με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και για το τέλος, πορτοκαλόπιτα με παγωτό. Όσοι δεν θέλουν ρακή βέβαια, μπορούν να συνοδεύσουν το φαγητό τους με λευκό ή κόκκινο κρασί. Κόστος: €19 / άτομο.

info
Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ. 210 9429027.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr