Είναι η πιο διάσημη ελληνική ποικιλία, με πατρίδα του τη Σαντορίνη. Τα τελευταία χρονιά όμως είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το ερώτημα λοιπόν είναι, παραμένει η Σαντορίνη ο απόλυτος τόπος για το Ασύρτικο;

Την απάντηση επιχειρεί να δώσει μια τυφλή δοκιμή τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στο Vintage Wine Bar & Bistro, με 5 εξαιρετικά Ασύρτικα από κάθε γωνιά της χώρας να στέκονται απέναντι από 5 εξαιρετικούς εκπροσώπους του νησιού, σε μια οινική μάχη κρασιών με χαμηλό Ph, στα Κρασαρίσματα, με τον Σίμο Γεωργόπουλο.

SANTORINI_VINE_low

Μάλιστα για να είναι η σύγκριση όσο το δυνατόν πιο εστιασμένη στο terroir, έχουν επιλεγεί κρασιά οινοποιημένα αποκλειστικά σε δεξαμενή, ενώ δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι «περίεργων» εμφιαλώσεων. Τα κρασιά που συμμετέχουν στην τυφλή δοκιμή δεν θα ανακοινωθούν εκ των πρότερων, αλλά θα παρουσιαστούν με λεπτομέρειες στο φυλλάδιο των Κρασαρισμάτων που θα δοθεί στο τέλος της δοκιμής.

info
Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 19:30,Vintage Wine Bar & Bistro, Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα.
Κόστος συμμετοχής 35€ / άτομο. Ώρα έναρξης 20:00.
Κρατήσεις απαραίτητες με email στο ebi1@me.com ή στο pws1@me.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr