Το Κτήμα Κοκοτού υποδέχεται στις 3 Νοεμβρίου μικρούς και μεγάλους για μια ημέρα στη φύση με δραστηριότητες, φαγητό και το καθιερωμένο φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στις 10:00 στο γραφικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή που βρίσκεται μέσα στο κτήμα. Στο πρόγραμμα της ημέρας έχουν ενταχθεί μεταξύ άλλων ξεναγήσεις με επίσκεψη στον αμπελώνα, το οινοποιείο, τον ελαιώνα, τον λαχανόκηπο και τα μελίσσια, σεμινάρια γευσιγνωσίας καθώς και πολλές δραστηριότητες για παιδιά που θα τα φέρουν σε επαφή με την φύση και θα τα απασχολήσουν δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 οικοτεχνίες και μικρές επιχειρήσεις. Από τα stand των οικοτεχνιών οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν διάφορα προϊόντα όπως κοσμήματα, κεραμικά, χειροποίητα γλυκά, πλεκτά, ρούχα, κλπ ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σωματείο.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους
-Σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιών του κτήματος με τον Βασίλη Δήμο, Wine Connoisseur and Wine Bar Owner
-Ξενάγηση στο οινοποιείο και στον αμπελώνα με τους οινολόγους του κτήματος
-Περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, τον βιολογικό λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα.
-Adventure playground από την Ecomagination με τραμπολίνο, bungee trampoline, αναρρίχηση και τοξοβολία
-Παιχνίδια στον κήπο και δραστηριότητες με τους “Young Vines” (www.youngvines.gr)
-Εργαστήριο με κατασκευές & κυνήγι θησαυρού για παιδιά ηλικίας 4-10 στο κτήμα από την ομάδα Μηδέν Άπειρο
-Pony rides
-Face painting – εργαστήριο κατασκευών
-Επίδειξη του προσχολικού παιχνιδιού Mantra Lingua Reading Pen από την RaniaNovelty
-Λαχνοί και με πλούσια δώρα (αεροπορικά εισιτήρια, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα, γεύματα σε εστιατόρια στην Αθήνα, spa vouchers, κλπ)

Σχετικά με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Τα τελευταία εννέα χρόνια το Σωματείο έχει βοηθήσει 53 Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 29 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 21 Παιδιατρικές Κλινικές και 8 Παιδιατρικά Ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ προσφέροντας συνολικά 902 μηχανήματα σε Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Επίσης έχει εκπαιδεύσει 1.641 γιατρούς στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και έχει ενημερώσει 46.614 παιδιά και 3.090 γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί από το έργο του Σωματείου περισσότερα από 700.000 παιδιά. Το Σωματείο έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής και από τους θεσμούς Healthcare Business Awards 2017, 2018, 2019 και Hellenic Responsible Business Awards 2015, 2016 και 2018. www.pedtrauma.gr www.facebook.com/pedtrauma/

info
Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής, τηλ: 210 6741.933 και 210 6740.118, info@pedtrauma.gr, www.ktimakokotou.gr
Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-17:00. Είσοδος για ενήλικες: 2 ευρώ (Το σύνολο των εσόδων από τα εισιτήρια θα προσφερθεί στο Σωματείο).

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr