Για πρώτη φορά οι οινοπαραγωγοί των νησιών του Αιγαίου παρουσιάζουν στο αθηναϊκό κοινό τα κρασιά τους με τη στήριξη των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Οι οινόφιλοι θα έχουν σήμερα τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο στο ξενοδοχείο King George II (12:00 – 20:00).

Στην εκδήλωση  θα παρουσιαστούν πολλά κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της περιοχής και οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν κρασιά και από τα πιο μικρά νησιά του Αιγαίου. «Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση της εκδήλωσης, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά», εξηγεί ο Ντίνος Στεργίδης της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum.

Συμμετέχουν 26 οινοποιεία: Αμπελώνες Αλεξανδρή, Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος-Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Κουνάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαραλή, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

info
Τετάρτη 17 Ιουνίου, 12:00 – 20:00, ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος). Η εκδήλωση απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες. Eίσοδος: ελεύθερη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr