Το πρώτο φεστιβάλ που θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο αίγειο και πρόβειο κρέας, διοργανώνεται αυτό το τριήμερο, 27-29 Σεπτεμβρίου, στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Στόχος του φεστιβάλ, είναι η δημιουργία και προώθηση συμπράξεων στον τομέα της παραγωγής κρέατος, καθώς και η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής. Επίσης, οι διοργανωτές ελπίζουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, καθώς η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής θα δώσουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες και κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ελληνικού κρέατος και των τοπικών τροφίμων.

Όσοι βρεθούν στα Βασιλικά αυτές τις μέρες λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Παράλληλα, επιδεικνύονται επίσης οι κοπές και τα κομμάτια στα οποία που τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας, ενώ θα συζητηθούν και οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν σε κάθε κομμάτι. Τέλος, οι μαγείρισσες των Βασιλικών και Αρχιμάγειρες της Ελληνικής Γαστρονομίας θα μαγειρέψουν προϊόντα κρέατος που θα προσφέρουν στο κοινό.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο Δήμος Θέρμης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

info
Φεστιβάλ αίγειου και πρόβειου κρέατος και τοπικών προϊόντων, 27-29 Σεπτεμβρίου, Βασιλικά, δήμος Θέρμης, Θεσσαλονίκη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr