Ο προκριματικός γύρος του «1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας ολοκληρώθηκε ανακηρύσσοντας την 6άδα των υποψήφιων που θα διαγωνιστούν στον τελικό.

Σαράντα μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από την Πελοπόννησο δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.

Στην εκδήλωση ξεχώρισαν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η γνώση των νέων σπουδαστών μαγειρικής τέχνης. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου (σεφ), Γιάννη Καρβέλα (Σύμβουλο Επιχειρήσεων – Pro Olive Oil Expert), Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφος γεύσης) και Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (τροφογράφο), αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας που θα διεξαχθεί μεταξύ 20-30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια
1. Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
2. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
3. Παρουσίαση
4. Πρωτοτυπία4
5. Γεύση
6. Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Οι έξι νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:
1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ – ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ
3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΝΟΣ– ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΙΔΑΣ – ΔΙΕΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
6. LIDIA ATODIRESEI – ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

info
τηλ. 6975715229, https://schooloftourism.gr/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr