Στις 25 Αυγούστου, όσοι επισκεφθούν το χωριό Σάλακος στη Ρόδο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε αφθονία ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά του τόπου, τα γιαπράκια, που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού σε γιορτινό κλίμα.

Οι ποσότητες από τα πεντανόστιμα σαλακενά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα που προετοιμάζουν και μαγειρεύουν οι γυναίκες του χωριού από σήμερα είναι τεράστιες ενώ για μια ακόμα χρονιά θα συμμετέχουν και επισκέπτες στη διαδικασία και τη γιορτή για μια ολοκληρωμένη και πιο βιωματική εμπειρία.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στο πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου στις 20:30 θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή εκδήλωση με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους συλλόγους, ταξιάρχου Λάρδου και Ρουμελιωτών Ρόδου. Τους ντόπιους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει η Χριστίνα Κόζα και στο βιολί θα είναι ο Νεκτάριος Κωσταντάκης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ρόδου με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο», την Τοπική Κοινότητα Σαλάκου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Σημειώστε ότι όσοι βρίσκεστε στο νησί το Σάββατο και θέλετε να παρακολουθήσετε τη γιορτή, υπάρχει και λεωφορείο που ξεκινάει από την πόλη της Ρόδου (Σαν Φραγκίσκο) στις 19:30 και μεταφέρει δωρεάν τους επισκέπτες στη Σάλακο.

info
25/8, πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου, Ρόδος, ώρα έναρξης: 20.30

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr