Η μεγαλύτερη και πληρέστερη εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας.

H φετινή διοργάνωση, που έχει πλέον καταξιωθεί ως η σημαντικότερη εμπορική συνάντηση της χρονιάς, καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ με περισσότερους από 550 εκθέτες να συμμετέχουν, ένα πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και έναν νέο τομέα για τη δόμηση και την ανακαίνιση των ξενοδοχείων. Η έκθεση φέτος θα υποδεχτεί επισκέπτες όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από την Κύπρο, τις αναπτυσσόμενες βαλκανικές αγορές και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

_mg_7366-800x600-enlarge

Στόχος των διοργανωτών είναι να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών της, γι’ αυτό και στις παρουσιάσεις, ημερίδες, τα masterclasses και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα ανασχεδιασμένα stages της έκθεσης, θα λάβουν μέρος ως εισηγητές προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

_mg_0463-800x600-enlarge

Ανάμεσα στις φετινές ειδικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και το ανανεωμένο Beer & Spirits Show, που θα πραγματοποιηθεί στο Hall 1 με περισσότερες -και πιο στοχευμένες- παρουσιάσεις. Στην κεντρική σκηνή όμως και την αίθουσα σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συνάντηση, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα στον τομέα του bar management, με 78 διαφορετικά events και ζωντανό πρόγραμμα, που θα ξεπεράσει τις 68 ώρες. Στις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις και τα εργαστήρια θα λάβουν μέρος ως εισηγητές κορυφαίοι Έλληνες bartenders, επιστήμονες από τους τομείς της οικονομίας, του marketing, της αρχιτεκτονικής και της ψυχολογίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι τελικοί των πανελλήνιων πρωταθλημάτων cocktail της ΕΜΕ! Σημειώστε επίσης ότι κάθε μεσημέρι στις 13.00, η κεντρική σκηνή του Horeca Beer & Spirits Show θα φιλοξενεί έμπειρους bartenders από το ARK, στη Γλυφάδα, το Τhe Clumsies, στο κέντρο της Αθήνας, το The Gin Joint, στην πλατεία Καρύτση και το A For Athens, στο Μοναστηράκι, που θα εξηγήσουν πώς εμπνεύστηκαν τις conceptual cocktail list της φετινής σεζόν.

_mg_9868-800x600-enlarge

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα των Coffee Events εμπλουτίζεται με παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από τη διοίκηση, τη στελέχωση και την οργάνωση των coffee shops με καταξιωμένους επαγγελματίες barista και roaster, αλλά και αγοραστές και εμπορικά στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάζουν όλες τις νέες τάσεις από τη διεθνή αγορά του καφέ.

anoigma

Όσον αφορά τον φετινό χαρακτήρα του Horeca Gastronomy Forum, που θα πραγματοποιηθεί στο Hall 4, θα είναι κατά βάση εκπαιδευτικός, με έμφαση στα εξειδικευμένα masterclasses. Ο κεντρικός άξονας του φόρουμ γαστρονομίας -το οποίο οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- είναι η “κουζίνα του μέλλοντος”. Στο φόρουμ θα παρουσιαστούν από έμπειρους εισηγητές όλες οι καινοτόμες τεχνικές και η ορθή χρήση του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα πραγματοποιηθούν ακόμα εισηγήσεις από μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.

info
12-15 Φεβρουαρίου, MetropolitanExpo. Περισσότερα: www.horecaexpo.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr