Για ακόμα μια χρονιά το πιο γλυκό φεστιβάλ επιστρέφει στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο έχει σκοπό την ανάδειξη των μικρών παραγωγών και των ιδιαίτερων και σπανίων ποικιλιών μελιού που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το μέλι… θα ρέει άφθονο για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 300 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι όπως Βυτίνα, Κάλυμνο, Χαλκιδική, Μάνη, Σφακιά, Σούλι, Γύθειο, Αμοργό, Τήνο, Τζια, Κομοτηνή, Δωδώνη, Κάρπαθο, Πάρο, Καρπενήσι και πολλές άλλες. Εκεί θα βρουν επίσης και άλλα προϊόντα μέλισσας, όπως βασιλικό πολτό, κηρήθρα, πρόπολη, γύρη, παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά καλλυντικά με βάση το μέλι.

Τους επισκέπτες περιμένουν πολλά γλυκά κεράσματα, ενώ τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο της μέλισσας από τους εκπαιδευτικούς του Bee Camp.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Διαγωνισμός Μελιού Εξαιρετικής Ποιότητας (High Quality Honey Contest), με στόχο την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών μελιών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 10ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

info
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιάς, Είσοδος 2€. Δωρεάν είσοδος για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών, www.greekhoneyfestival.gr
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00, Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00, Κυριακή 3/12: 10:00 – 21:00

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr