Από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 16η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού στο Πάρκο Μανιταριών στα Γρεβενά.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί καθημερινά ταβέρνα, αναψυκτήριο, έκθεση και πώληση προϊόντων με βάση τα μανιτάρια, έργων τέχνης με θέμα το μανιτάρι και παραδοσιακών σπόρων (από την Κοινότητα Πελίτι). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα πέτρινα γεφύρια και τα θρησκευτικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της περιοχής, αλλά και να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά του Βενέτικου ποταμού. Αν έχει βρέξει και υπάρχουν καρποφορίες μανιταριών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν ομάδες και να εξορμούν σε κοντινά ή μακρινά δάση για αναζήτηση και συλλογή μανιταριών. Κάθε μέρα, στο χώρο της γιορτής θα γίνεται επίδειξη ανεύρεσης τρούφας με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, ενώ κάθε βράδυ θα εξελίσσονται υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα και τρουφομαγειρέματα από τους Δήμητρα Βέργου, Φώτη Παρασκευαΐδη, Θόδωρο Καραγιάννη, Ανδρέα Σλιάρα, Ιωάννη Μπακόλα, Χρήστο Πλεσιώτη, Κική Παύλου και τον Σέρβο Radmilo Pesic.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφέρεται δωρεάν «ταν», το παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν των Ποντίων, που θα παρασκευάζεται επί τόπου σε ξύλινο αγγείο από τα μέλη του φυσιολατρικού συλλόγου Γιαγκούλεια. Καθημερινά, από τις 18.00-21.00 θα γίνεται παρουσίαση τόξου και τοξοβολία ψυχαγωγικού χαρακτήρα από τον Ιωάννη Μπουκογιάννη, ενώ κάθε βράδυ στο αναψυκτήριο της γιορτής (Bar-ssia hellenica), μετά τις συναυλίες θα ακολουθεί πρόγραμμα με d.j.

info
Ταλιαδούρη 77, Γρεβενά, Είσοδος ελεύθερη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr