Γιορτή σύκου με λαχταριστά εδέσματα, street food festival, μουσική και ένα πολύ γευστικό διαγωνισμό ξεκινάει την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στο Πολύλοφο Μεσσηνίας.

Highlight της γιορτής ο διαγωνισμό μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο, που διοργανώνεται για 6η συνεχή φορά, στις 16 Αυγούστου, από τις 19:30 έως τις 20:30 στην πλατεία του Πολυλόφου. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν παρά να πάνε εκείνη τη μέρα στην πλατεία Πολυλόφου με το πιάτο ή τα πιάτα τους και να διεκδικήσουν ένα από τα τρία δώρα του διαγωνισμού: 1ο δώρο 200€ μετρητά, 2ο δώρο: σκεύη μαγειρικής αξίας 150€, 3ο δώρο: Τablet αξίας 100€.

Η βράβευση των νικητών και η απονομή των δώρων στους δικαιούχους θα γίνει τη 2η μέρα της Γιορτής Σύκου στην κεντρική σκηνή, γύρω στις 22:00, πριν ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα, ενώ για να λάβει κάποιος μέρος, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή με μήνυμα στη σελίδα Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στο Facebook ή να καλέσει στο τηλ. 6944224759. Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Τμήμα Μεσσηνίας και θα βαθμολογήσει ανεξάρτητα την κάθε παρασκευή με κριτήρια τη γεύση, την εμφάνιση, την πρωτοτυπία, την τεχνική κλπ.

Παράλληλα, στις 16 Αυγούστου διοργανώνεται και street food festival και μαθήματα μαγειρικής, ενώ δεν λείπει και η ζωντανή μουσική. Την επόμενη μέρα πάλι, την Παρασκευή 17 Αυγούστου μετά την απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, θα ακολουθήσει και μουσική βραδιά, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν γλυκά με σύκα από ένα πλούσιο μπουφέ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr