Ψάχνεις έναν λόγο να πάρεις τα βουνά αυτό το σαββατοκύριακο; Το Ελατοχώρι, το όμορφο γραφικό χωριό της Πιερίας, έχει μια νόστιμη πρόταση που συνδυάζει εκλεκτά κρασιά και παραδοσιακές γεύσεις.

Ο λόγος για τη 2η Γιορτή Κρασιού που πραγματοποιείται το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου, στο Ελατοχώρι Πιερίας και η οποία περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές κρασιών, αλλά και τοπικών εδεσμάτων.

Σε έναν πετρόχτιστο χώρο, λοιπόν, στο κέντρο του χωριού, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες και παλαιές εσοδείες από τα οινοποιεία που συμμετέχουν: Κτήμα Αδάμου, Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Κτήμα Γραμματόση, Κτήμα Οινόβιον (Απόστολος Κούρτης), Κτήμα Παπαγιαννούλη, Κτήμα Χρυσοστόμου, Κτήμα Νίκου Μάνου, Κτήμα Ξηρομερίτη και Κτήμα Παντούλη. Τα κρασιά συνοδεύονται εξαιρετικά από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των παραγωγών Φάρμα Φωτιάδη, Αλλαντοποιεία Τουλίκας, Τυροκομικά Καραμήτρος και Τσάι Ολύμπου «Ολυμπος Νέκταρ».

Επειδή, όμως, γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται, μετά τις 21:00 ακολουθούν μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και παρουσιάσεις κρασιών σε όλα τα καταλύματα της περιοχής, που λόγω γιορτής έχουν και ειδικά διαμορφωμένα πακέτα διαμονής για το διήμερο.

Τη Γιορτή Κρασιού διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Πιερίας, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε οινόφιλο να γνωρίσει την πολυπλοκότητα και το υψηλό επίπεδο των κρασιών της Πιερίας. Σημείωσε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και για την προμήθεια του ειδικού ποτηριού γευσιγνωσίας η τιμή είναι 5 ευρώ.

Γιορτή κρασιού και εξόρμηση στο βουνό. Σκέφτεσαι καλύτερη πρόταση γι’ αυτό το διήμερο;

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 28 Μαρτίου, 16:00 – 19:00, Γευστική δοκιμή κρασιών και τοπικών εδεσμάτων.
Κυριακή 29 Μαρτίου. 12:00 – 17:00: Γευστική δοκιμή κρασιών και εδεσμάτων τοπικών παραγωγών με τυριά, αλλαντικά, τσάι και ζωντανή μουσική με την τραγουδίστρια Αναστασία Δοβλέτογλου.

info
28-29 Μαρτίου, Ελατοχώρι Πιερίας. Είσοδος ελεύθερη. Ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας: 5 ευρώ. Πληροφορίες: κυρία Κυριακή Δαγκαλίδου, τηλ. 6948 083945.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr