Η πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που πέρυσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Treehouse, το γκουρμέ εστιατόριο του Ekies All Senses Resort, στη Χαλκιδική, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με προσκεκλημένους καταξιωμένους επαγγελματίες το μαγειρικό στυλ των οποίων εκπροσωπεί μοναδικά την ελληνική και τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνει στις 19 και 20/8 ο σεφ του εστιατορίου Senses του ξενοδοχείου Athens Was στην Αθήνα, Θοδωρής Παπανικολάου, επαγγελματίας που αντιπροσωπεύει την πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής. Τη σκυτάλη παίρνει στις 26 και 27/8 ο βραβεύμενος με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Favre d’Anne, Pascal Favre d’Anne, ενώ τις γευστικές εκδηλώσεις του Cooking for Charity κλείνει o Arnaud Bignon στις 2 και 3/ 9 από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο.

SYNTHESI
Από αριστερά προς τα δεξιά: Arnaud Bignon, Pascal Favre d’Anne, Θοδωρής Παπανικολάου

Όπως και πέρυσι, το Cooking for Charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Μέρος των εσόδων λοιπόν από τις φετινές εκδηλώσεις θα διατεθεί στο «Μπορούμε», μια Αστική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

info
http://ekies.gr/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr