Το Noble Gourmet Restaurant, το εστιατόριο του Elysium Resort & Spa, ενός από τα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει από 19 έως 23 Ιουλίου, το Local Gourmet Festival, ένα φεστιβάλ – ωδή στην εντοπιότητα.

Το φεστιβάλ, που διοργανώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο στο «Elysium Resort & Spa» στη Ρόδο, έδωσε βήμα σε πέντε κουζίνες της Ελλάδας και το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε σε έναν άκρως δημιουργικό γαστρονομικό διάλογο ανάμεσα σε μερικούς επαγγελματίες που εκπροσωπούν επάξια με τη γαστρονομική τους γραφή τη νέα ελληνική κουζίνα. Φέτος, το ενδιαφέρον εγχείρημα επαναλαμβάνεται με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και καλεσμένους ταλαντούχους Έλληνες σεφ που διαπρέπουν εκτός Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δείπνων 7 σταδίων δια χειρός μιας δυνατής ομάδας προσκεκλημένων Ελλήνων σεφ σε συνεργασία με την μπριγάδα του γκουρμέ εστιατορίου του ξενοδοχείου, του Noble. Διανύοντας μια περίοδο που η έννοια της εντοπιότητας στη γαστρονομία αναζητά πρόσφορο έδαφος στις κουζίνες των Ελλήνων επαγγελματιών είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο να πραγματοποιούνται τέτοιου τύπου εγχειρήματα. Οι οικοδεσπότες λοιπόν Γιώργος Τρουμούχης και Σταμάτης Μισομικές -που τον τελευταίο καιρό διαπρέπει στο διάστερο Pastorale στο Βέλγιο αλλά λειτουργεί ως consultant chef στο Noble- θα παρουσιάσουν την εκφραστική mentalité της τοπικής παράδοσης στη μοντέρνα εκδοχή της σε συνεργασία με τους Θάνο Φέσκο (Assistant Head Chef, Geranium, 3* Michelin, Κοπεγχάγη), Έρικ Ιβανίδη, (Assistant Chef, Oak, 1* Michelin, Γάνδη, Βέλγιο), Μιχάλη Παπαφίλη (Épicure 3* Michelin, Παρίσι), και Αθηναγόρα Κωστάκο, Chef Patron, Meraki, The Michelin Plate, Λονδίνο). Σε καθημερινή βάση, το μενού γευσιγνωσίας θα αποτελείται από 7 πιάτα: 3 πιάτα του προσκεκλημένου σεφ εμπνευσμένα από την μοντέρνα ελληνική κουζίνα, 3 πιάτα ροδίτικης κουζίνας από την ομάδα του Noble, καθώς και ένα πιάτο σύμπραξης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 19 Ιουλίου, 20:30: Επίσημη έναρξη. Καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα.
Σάββατο 20 Ιουλίου: Προσκεκλημένος σεφ: Θάνος Φέσκος
Κυριακή 21 Ιουλίου: Προσκεκλημένος σεφ: Έρικ Ιβανίδης
Δευτέρα 22 Ιουλίου: Προσκεκλημένος σεφ: Μιχάλης Παπαφίλης
Τρίτη 23 Ιουλίου: Προσκεκλημένος σεφ: Αθηναγόρας Κωστάκος

Δείτε επίσης

Noble Gourmet Restaurant: Ένα ταξίδι στη γαστρονομική ιστορία της Ρόδου

Hellas Restaurant: Το σύγχρονο προφίλ της ροδίτικης κουζίνας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr