Οι Olivier Campanha και Pascal Sanchez διασταυρώνουν τα μαχαίρια τους στις 11 και στις 12/11 και μετατρέπουν την κουζίνα του F+W σε γαστρονομικό ρινγκ.

Μια πρωτότυπη γαστρονομική αναμέτρηση με αντίπαλους δύο παλαιότερους συναδέλφους και συνεργάτες του τριάστερου σεφ Pierre Garnaire, πραγματοποιείται στο εστιατόριο F+W του Olivier Campanha στο Κολωνάκι. Η αναμέτρηση θα είναι πιάτο με πιάτο με τους σεφ να προετοιμάζουν ένα μενού του οποίου τα πιάτα θα μαγειρεύουν εναλλάξ.

F+W olivemagazinegr

Ο σομελιέ του εστιατορίου Γιάννης Μακρής αναλαμβάνει να συνδυάσει το ανάλογο κρασί με τα «μαχόμενα» πιάτα, ενώ μετά το επιδόρπιο όσοι τα γευτούν καλούνται να ανακηρύξουν το νικητή της γαστρονομικής μονομαχίας.

Η ρεβάνς αναμένεται να δοθεί σε μια ανάλογη βραδιά που θα οργανωθεί στο εστιατόριο «Mia» του Pascal Sanchez στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

F+W2 olivemagazinegr

Το επίμαχο μενού

-Φέτες φουαγκρά πάπιας με pata negra και πουρέ σύκου αρωματισμένου με Μοσχάτο Σάμου. Βιολογικό brioche από το Μονπελιέ.
Συνοδεύεται από Vouvray Classic 2012 Marc Bredif AOC Vouvray
-Ψητό λαυράκι σε αρωματικό βούτυρο εσπεριδοειδών με φέτες Lardo Di Colonatta. Choucroute από φινόκιο μαγειρεμένο σε Riesling και χυμό από πορτοκάλι και σαφράν.
Συνοδεύεται από Riesling Reserve 2011 Gustave Lorentz AOC Alsace
-Παλαιωμένο risotto με γάλα καρύδας, τσάι γιασεμί, lemongrass και μασκαρπόνε. Πουρές από κολοκυθάκια, πράσινο κάρι και φρούτα του πάθους.
Συνοδεύεται από Gewürztraminer 2012 Reserve Gustave Lorentz AOC Alsace
-Γκασπάτσο από πράσινες ντομάτες και κίτρινες πιπεριές αρωματισμένο με δυόσμο χτυπημένο με βότκα Grey Goose και σερβιρισμένο σε ποτήρι Martini με limoncello και μοσχολέμονο.
Συνοδεύεται από Sherry Manzanilla La Gitana Bodegas Hidalgo DO Jerez
-Σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο φιλέτο σε βούτυρο αρωματισμένο με βότανα, σάλτσα Bigarade, με παντζάρια και Campari. Κρέπες από αλεύρι Sarrazin φοντί από σπανάκι και γκοργκοτζόλα.
Συνοδεύεται από Les Deux Albion 2012 Château De St. Cosme AOC Côtes Du Rhône
-Pre Dessert
Ταπιόκα σαν ρυζόγαλο, κύβοι απο μάνγκο, ακτινίδιο, λίτσι σε σιρόπι αρωματισμένο με τριαντάφυλλο και Mandarine Imperiale. Μους ροζέ σαμπάνιας με ρόδι και φέτες ανανά.
-Le Dessert
Παρφέ από σοκολάτα Valhrona 66%, κρέμα αμυγδάλου και πορτοκάλι κονφί με baba au rhum και γρανίτα από ρούμι Μαρτινίκας. Συνοδεύεται από Vinsanto 2006 Santo Wines ΠΟΠ Σαντορίνη

info
11 & 12 Νοεμβρίου στο F+W By Olivier Campanha, Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211146, www.fandw.gr. Τιμή μενού (με κρασί): 80 ευρώ/άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr