Οι διοργανωτές του συμπόσιου «Food On The Edge», μετά την περσινή του επιτυχία στην Ιρλανδία, επαναλαμβάνουν την πραγματοποίησή του και φέτος στις 24 και 25 Οκτωβρίου με τη φιλοδοξία να γίνει μια διοργάνωση ορόσημο για τον κόσμο της γαστρονομίας.

jp-mcmahon-food-on-the-edge-wonderfulife-productions04
Ο Ιρλανδός σεφ και δημιουργός του συμπόσιου, Jp Mc Mahon

Δημιούργημα του δραστήριου Ιρλανδού σεφ, εστιάτορα και συγγραφέα JP McMahon, το εν λόγω συμπόσιο αναμένεται να εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που θα συγκεντρώνει μερικούς από τους επιδραστικότερους εκπροσώπους του χώρου της γαστρονομίας παγκοσμίως.

Το φετινό πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και ομιλίες στις οποίες συμμετέχει ένα εντυπωσιακό ένα line -up καλεσμένων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σκοπός του συμπόσιου είναι να εξελίξει την αντίληψη των επισκεπτών αναφορικά με το φαγητό δημιουργώντας ένα γενικότερο προβληματισμό γύρω από τα θέματα που αφορούν τον κόσμο της γαστρονομίας.

food-on-the-edge
Οι Massimo Bottura, Daniel Burns και Virgilio Martinez είναι μερικά μόνο από τα ηχηρά ονόματα που συμμετέχουν στο Food On The Edge

Περισσότεροι από 40 σεφ συμμετέχουν στο δυνατό διήμερο με ομιλίες και δράσεις που σκοπό έχουν να αποδώσουν ποικιλοτρόπως την πολιτιστική, κοινωνική, περιβαλλοντική και επιμορφωτική διάσταση του φαγητού. Η κεντρική ιδέα είναι να βελτιωθεί γενικά η αντιμετώπιση της τροφής σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Μερικοί από τους ομιλητές είναι ο Massimo Bottura από το πολυβραβευμένο Osteria Francescana στη Μοδένα της Ιταλίας, o Virgilio Martinez, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Central στη Λίμα, το Daniel Burns, ιδιοκτήτης του Luksus και ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ στη Νέα Υόρκη, ο Shaun Hill, ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου «Walnut Tree» στην Ουαλία, ο Tim Hollingsworth ιδιοκτήτης του νεοσύστατου εστιατορίου στο Λος Άντζελες που βραβεύτηκε και με τρία αστέρια Michelin και πολλοί άλλοι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr