Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 για 3η συνεχόμενη χρονιά γιορτή μανιταριού στις Σινιές της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
Στις 12: 15 μμ συνάντηση στον Άγιο Στέφανο Σινιών (ταβέρνα Ευκάλυπτος) για εξόρμηση στην περιοχή του Εριμήτη και ανεύρεση μανιταριών, υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Κωνσταντινίδη Γιώργου και Θανάση Ντίνου (Προέδρου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου ). Επίσης θα γίνει εξόρμηση για κυνήγι τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους υπό την καθοδήγηση του Κου Νάκου (Ριγανάτος). Κρίνεται απαραίτητο να έχετε μαζί σας καλάθι και μαχαίρι.

Στις 15:00 θα είναι η έναρξη του αγώνα τρεξίματος 9χλμ στον “Δρόμο του Μανιταριού” σε συνεργασία με την ομάδα του ‘’Κασσιου Δία‘’ με εκκίνηση στον Άγιο Στέφανο Σινιών και πορεία μέσα από τα μονοπάτια του Εριμήτη με τελική κατάληξη τον Άγιο Στέφανο.

Στις 16:30 θα γίνει επίδειξη εύρεσης τρούφας από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του Κου Νάκου (Ριγανάτος) στον Άγιο Στέφανο.

Στις 17:00 θα λάβει χώρα η ημερίδα – ενημέρωση από τον Δάσκαλο των Μανιταριών κ. Κωνσταντινίδη Γιώργο.

Στις 18:00 θα ξεκινήσει γευσιγνωσία με τον απίστευτο σεφ του μανιταριού, Φώτη Παρασκευαϊδη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες νοστιμιές, ενώ θα ακολουθήσει και γιορτή με ζωντανή μουσική.

info
Για τους ενδιαφερόμενους εκτός Κέρκυρας, υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε καταλύματα της περιοχής των Σινιών με μια συμβολική τιμή 10€ την βραδιά το άτομο και με ελάχιστη διαμονή τις 2 ημέρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στον Πρόεδρο του Συλλόγου κο. Γαρνέλη Ιωάννη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr