Για 3η χρονιά στον Ίασμο τιμούν το τσίπουρο με μια γιορτή που τα έχει όλα, από μουσικές εκδηλώσεις μέχρι ημερίδες, αγώνες δρόμου, live μαγειρικές και εκθέσεις τοπικών προϊόντων.

Η 3η γιορτή τσίπουρου στον Ίασμο πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στις 2 και 3 του μήνα και διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου με τη στήριξη του δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η στήριξη των τοπικών παραγωγών, καθώς και η προβολή και καθιέρωση του αρωματικού τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τη «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία «IASMOS RUN 2019», ενώ και τις δύο μέρες θα υπάρχει δράση μαγειρικής από σεφ με ντόπια προϊόντα, καθώς και έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά που θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα αποστακτήρια.

info
3η γιορτή τσίπουρου, 2-3 Νοεμβρίου, Ίασμος Κομοτηνής.
Είσοδος ελεύθερη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr