Αυτήν την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 13:00 στην Ταβέρνα Δίας στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιηθεί η 4η εθελοντική γιορτή οσπρίων.
Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε σε παρέες, να βρούμε παραδοσιακές και πρωτότυπες σύγχρονες συνταγές, να μαζευτούμε στα σπίτια και να μαγειρέψουμε για να γεμίσουμε το τραπέζι με κάθε λογής οσπριονοστιμιές.

Η γιορτινή συνάντηση έχει την μορφή συλλογικής κουζίνας, δηλαδή όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ετοιμάσουν και να προσφέρουν στο μεγάλο τραπέζι από ένα φαγητό που να έχει σαν κύριο συστατικό τα όσπρια ή το αλεύρι τους. Οι συνταγές θα πρέπει να είναι 100% χορτοφαγικές για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι (χορτοφάγοι και νηστεύοντες) και να περιέχουν αγνά υλικά (όχι χημικά σκευάσματα και βελτιωτικά γεύσης). Στην περίπτωση των γλυκών να χρησιμοποιηθούν παραδοσιακά γλυκαντικά όπως το πετιμέζι, το χαρουπόμελο, η μελάσα και το σταφυλόμελο.

Σκοπός της συνάντησης είναι να δοκιμάσουμε νέες και παλιές συνταγές, να ανταλλάξουμε ιδέες και μυστικά μαγειρικής και φυσικά να έρθουμε πιο κοντά τρώγοντας όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι.

info
150, Τρικάλων, Καλαμπάκα, Τηλ. 2432 025024

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr