Το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου τέσσερις σημαντικοί επαγγελματίες που ξεκίνησαν την πορεία τους από το πολυβραβευμένο αθηναϊκό εστιατόριο, επιστρέφουν για να συνεργαστούν με την ομάδα της Σπονδής και τον head chef Άγγελο Λάντο προσφέροντας δύο μοναδικές βραδιές υψηλής γαστρονομίας.

Το εστιατόριο – ορόσημο στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή λοιπόν, που λειτούργησε καταλυτικά στη διαμόρφωση του προφίλ της ελληνικής γαστρονομίας, προσκαλεί ξανά στην κουζίνα του μερικά από τα ονόματα που γράφουν στο γαστρονομικό προσκήνιο τη δική τους πλέον δημιουργική πορεία. Πιο συγκεκριμένα το ειδικό μενού θα αποτελείται από προσεγμένα πιάτα που θα δημιουργήσουν οι Γιώργος Βενιέρης (Mr. Pug), Παναγιώτης Γιακαλής (Patio, The Margi Hotel), Νίκος Καραθάνος (Cookoovaya) και o pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος που φυσικά αναλαμβάνει το γλυκό επίλογο του γεύματος.

Μενού

landos

Άγγελος Λάντος
Λουκουμάδες με καπνιστό γάλα
Νιόκι από παντζάρι σε κονσομέ horseradish

venieris

Γιώργος Βενιέρης
Chicken yellow curry, pea eggplants and dried pineapple
Αργόψημενο στήθος κοτόπουλου σε νερό φρέσκιας καρύδας με πάστα κίτρινου κάρι, πικρές μίνι μελιτζάνες και αφυδατωμένο ανανά

giakalis

Παναγιώτης Γιακαλής
Μπακαλιάρος Kρούστα λιαστής ντομάτας με αγγινάρες και αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο.

karathanos 2

Νίκος Καραθάνος
Ουρά από μοσχάρι
Κρούστα από τραχανά με υφές από topinambur και καφέ

chronopoulos

Δημήτρης Χρονόπουλος
Pre Dessert: Μήλο Σορμπέ πράσινου μήλου, αρωματισμένο με λάιμ, τζίνζερ και lemongrass Réglisse Banane: Βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με γλυκόρριζα, συνοδευόμενη από coulis μπανάνας-μοσχοκάρυδου, σταφίδες εμποτισμένες σε ρούμι και σορμπέ μπανάνας, αρωματισμένο με λάιμ.

info
29- 30/1, Πυρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ.: 210 75 64 021, τιμή μενού 80.00 €/ άτομο

Δείτε επίσης
Ο τριάστερος Emmanuel Renaut έρχεται στη Σπονδή
Ο τριάστερος Eric Frechon στην Αθήνα
10 λεπτά με τον Ερίκ Φρεσόν

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr