Για μία ακόμα χρονιά το «Premier Luxury Mountain Resort» στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας μεταμορφώνεται σε κομβικό σημείο συνάντησης αυθεντικών και φίνων γεύσεων με το φεστιβάλ θεσμό φέτος να διεξάγεται από 6 έως 22 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής- κυρίως από Ισπανία και Ιταλία- καθιστά το φετινό πρόγραμμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του Premiere Gastronomy Festival δίνουν ιδιαίτερη βάση και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, με δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου για επαγγελματίες, με εισηγητές από διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές, όπως η Le Cordon Bleu και τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Ιταλό σεφ Gianfranco Chiarini.

Chef Gianfranco Chiarini - Photographer. Alan de Herrera. All Cpyrights Reserved© (23)Chef Gianfranco Chiarini - Photographer. Alan de Herrera. All Cpyrights Reserved© (21)11077382_10152720024685969_3915513947179141857_o

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τον Petar Yorgov (Πρόεδρος του BACC – Bulgarian Association of Culinary Culture) και τη Gastronomy Essentials, προσφέροντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες του και τη δυνατότητα γνωριμίας με μενού υψηλής γαστρονομίας, που θα γευτούν στο εστιατόριο Amvrosia, συνοδευόμενα από τις ανάλογες οινικές επιλογές.

IMG_2825 IMG_4828IMG_4934

Το πρόγραμμα με μια ματιά
6 Νοεμβρίου: Opening party με κρασί και finger food από την ομάδα του Premiere
7 Νοεμβρίου: Προγευματική γευσιγνωσία Οίνου από τον Dimitar Nikolov, Μοναστηριακή κουζίνα από τον Γέροντα Επιφάνιο (θα προηγηθείένα σύντομο μάθημα μαγειρικής διάρκειας 1 ώρας)
11-13 Νοεμβρίου: Σεμινάριο ισπανικής fusion κουζίνας και μοντέρνων τάπας από τον σεφ Víctor Pérez από την Le Cordon Bleu Μαδρίτης (για επαγγελματίες).
13 Νοεμβρίου: Ιαπωνική κουζίνα από το Χρόνη Δαμαλά
14 Νοεμβρίου: Προγευματική γευσιγνωσία οίνου από την Kristina Ivanova, ιταλική δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Gianfranco Chiarini.
16-18 Νοεμβρίου: Σεμινάριο ιταλικής fusion κουζίνας για μπουφέ και αλά καρτ από τον σεφ Gianfranco Chiarini.
20 Νοεμβρίου: Δημιουργική βουλγαρική κουζίνα από τον σεφ Petar Yorgov
21 Νοεμβρίου: Προγευματική γευσιγνωσία οίνου από τη Marin Atanasov, η κουζίνα της Πριγκήπου με ένα twist από τον executive σεφ του Premier Luxury Mountain Resort, Σταμάτη Τσίλια.

tsilias-stamatis
Ο Executive σεφ του «Premier Luxury Mountain Resort», Σταμάτης Τσίλιας

Gianfranco-Chiarini
Ο Ιταλός πολυβραβευμένος σεφ Gianfranco Chiarini

info
6- 22 Νοεμβρίου, Premier LuxuryMountain Resort, Bansko, Βουλγαρία, τηλ.+359(0) 749 50500
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν: 11-13 Νοεμβρίου και 16-18 Νοεμβρίου. Τιμή συμμετοχής: 459€ και 410/ άτομο αντίστοιχα για κάθε σεμινάριο.
http://www.premierfoodfestival.com/
http://cucina.gr/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr