Ο παλμός της αγοράς κρέατος χτυπά στην 5η MEAT DAYS 2016, που ξεκινά την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, και για ένα τριήμερο φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κρέατος και των προϊόντων του, προσελκύει επισκέπτες που ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου, ενώ περιλαμβάνει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου λοιπόν, ο κλάδος του κρέατος -από τους πλέον δυναμικούς στο χώρο των τροφίμων- δίνει ραντεβού στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα. Κύριοι πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι τα κρεοπωλεία, οι εισαγωγείς και έμποροι πουλερικών και ζώντων ζώων, οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες επεξεργασίας και μεταποίησης κρέατος, τα αλλαντοποιεία και οι αλλαντοβιομηχανίες, οι αντιπρόσωποι ξένων οίκων και σφαγείων, οι χονδρέμποροι κρέατος, οι εταιρείες εξοπλισμού κρεοπωλείων, βιομηχανιών και συσκευασίας προϊόντων, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.α.

Σημειώνεται ότι στην εδραίωση του τομέα του κρέατος ως ένα από τους πιο δυναμικούς, συνέβαλαν καθοριστικά οι δράσεις της o.mind creatives, η οποία είναι η δημιουργός τόσο της έκθεσης MEAT DAYS όσο και του περιοδικού MEAT PLACE που συνδυαστικά αποτελούν τη φωνή του κλάδου και τα ισχυρότερα μέσα προβολής του.

Παράλληλα με την έκθεση MEAT DAYS θα διοργανωθούν δύο ακόμη σημαντικές εκθέσεις: η 4η έκθεση Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας DAIRY EXPO, επίσης διοργάνωση της o.mind creatives καθώς και η έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, διοργάνωση της Rota.

meatdays

Διαγωνισμός κρεοπωλών Black Box
Το περιοδικό MEAT PLACE και οι εταιρείες PROVIL και Bovillage διοργανώνουν στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS 2016, το διαγωνισμό κρεοπωλών Black Box, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου (17:00-20:00) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων, στο Metropolitan Expo. Ο διαγωνισμός, που έχει ως στόχο και σκοπό την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των επαγγελματιών του κλάδου, περιλαμβάνει, εκ μέρους κάθε διαγωνιζόμενου, την επιτόπου παρασκευή και παρουσίαση ενός κρεατοσκευάσματος, που μπορεί να είναι πρόταση για κυρίως γεύμα ή ιδέες για BBQ, με υλικά που θα του δοθούν από την επιτροπή και θα βρίσκονται κλειστά σε ένα μαύρο κουτί (Black Box). Ανάμεσα τους ένα είδος κρέατος (χοιρινό, μοσχάρι ή αρνί), λαχανικά, καρυκεύματα κ.α., με τον κάθε διαγωνιζόμενο να πρέπει να ετοιμάσει και να παρουσιάσει το κρεατοσκεύασμα ώστε να είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατάλληλο για να τοποθετηθεί στη βιτρίνα της λιανικής κρέατος.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
Ιδιαίτερα πλούσια είναι η φετινή θεματολογία των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης MEAT DAYS, με ημερίδες, αξιολογήσεις, παρουσιάσεις και σεμινάρια να μπαίνουν στο πρόγραμμα. Μάλιστα, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να τις παρακολουθήσουν ελεύθερα.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου
* 11:00-15:00 / Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2: 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας.
* 14:00-18:00 / Συνεδριακός χώρος / Hall 2: Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων / ΠΕΤΕΤ «Κρέας – γαλακτοκομικά, από τη θεωρία στην πράξη».
* 17:00-20:00 / Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2: Διαγωνισμός κρεοπωλών Black Box.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
* 10:00-13:00 / Συνεδριακός χώρος / Hall 2: Διοικητικό Συμβούλιο και θεματική παρουσίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ. Θέμα παρουσίασης: «Πρόγραμμα πιστοποίησης ΕΠΑνΕΚ της ΠΟΚΚ για τους υπαλλήλους των κρεοπωλείων – μελών της σε συνάρτηση με τα πιστοποιημένα κρεοπωλεία».
* 13:00-15:00 / Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2: Εκδήλωση Bovillage για τα παρασκευάσματα και το κρεοπωλείο του μέλλοντος «Η αξία και η δυναμική των παρασκευασμάτων στο κρεοπωλείο του μέλλοντος».
* 13:00-15:00 / Συνεδριακός χώρος / Hall 2: Ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Το κρέας και τα προϊόντα του: Από την εκτροφή…στην κατανάλωση. Ευζωία ζώων – ασφάλεια τροφίμων – επίσημος έλεγχος – ζωικά υποπροϊόντα».
* 15:00-17:00 / Συνεδριακός χώρος / Hall 2: Σεμινάριο HO.RE.CA «Ανάπτυξη Πωλήσεων & Μάρκετινγκ σε HO.RE.CA».
* 17:00-19:00 / Συνεδριακός χώρος / Hall 2: Ημερίδα του περιοδικού MEAT PLACE «Ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση στη λιανική πώληση. Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος»
* 18:00-19:00 / Χώρος εκδηλώσεων / Hall 2: Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού κρεοπωλών Black Box

logo1

info
30/9-2/10 MEAT DAYS 2016, εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, Σπάτα. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 30/9 10:00-20:00, Σάββατο 1/10 10:00-20:00, Κυριακή 2/10 10:00-20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.meatdays.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr